Európa Játékok - Egy arany- és nyolc bronzérem a magyar termés - NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Sport, 2023.07.01

A női teqball párosok révén egy arany-, valamint öt kick-boxos, két öttusa és egy triatlonos bronzérmet hozott a magyar csapatnak a szombati versenynap a krakkói központú Európa Játékokon. Ezen kívül az öttusázó Gulyás Michelle és Bőhm Csaba olimpiai kvótát szerzett.

A Janicsek Zsanett, Vasas Lea teqball kettős egészen a döntő második játszmájáig remekelt a napon, ott egy kicsit elbizonytalanodott, ám így is 2-1-es összesítéssel győzte le a Barabási Kinga, Dakó Katalin romániai duót. Vasas pénteken vegyes párosban - Katz Balázzsal - is diadalmaskodott.

A kick-boxosok viadalán öt magyar lett úgy harmadik, hogy elveszítette szombati elődöntőjét: a pointfighting kategóriában Veres Richárd (63 kilogramm), Török Szonja Hajnalka (50) és Kondár Anna (70) állhat fel a dobogó legalsó fokára, míg Czégény Cintia (60) női full-contactban, Száraz Gergő (63) pedig férfi light-contactban szerzett bronzérmet szombaton Myslenicében. Hárman még ennél fényesebb éremre is hajtanak: light-contactban a 79 kilós Fésű Lajos, pointfighting kategóriában Bálint Martin (74) és Busa Andrea (60) lesz érdekelt a vasárnapi fináléban.

Az öttusázóknál az Európa Játékok egyben Európa-bajnokság is. A férfiaknál Bőhm Csaba lett bronzérmes, és ugyanúgy olimpiai kvótához jutott, mint a magyarok közül legelőkelőbb helyen záró női versenyző, a hetedikként végző Gulyás Michelle. Csapatban a Bőhm Csaba, Szép Balázs, Koleszár Mihály összeállítású trió az ötödik helyen végzett, Szép egyéniben a 17.

A Gulyás Michelle, Barta Luca, Guzi Blanka összeállítású női csapat bronzérmes lett, egyéniben Barta 13., Guzi 14.

A triatlonosoknál a Kiss Gergely, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta vegyes négyes végzett bronzérmes helyen, minden tag 300 métert úszott, öt kilométert kerékpározott és másfél kilométert futott.

A cselgáncsozók vegyes csapatversenyében a magyarok - Czerlau Jennifer, Cirjenics Miklós, Pupp Réka, Szegedi Dániel, Gercsák Szabina, Gőz Roland összeállításban - a hetedikek lettek.

A szlalom kajakos Lakner Zita a 35. helyen végzett az időfutam selejtezőben, így nem jutott be a vasárnapi negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!