Európa Játékok - Fodor Milán megosztott pontozással kikapott

Sport, 2019.06.25

Fodor Milán kiváló teljesítményt nyújtott és csupán 3-2-es megosztott pontozással kapott ki a brit Európa-bajnoki ezüstérmes Luke McCormacktől a minszki Európa Játékok Eb-nek számító férfi ökölvívótornájának nyolcaddöntőjében.

A Vasas kisváltósúlyú (64 kg) bokszolója vasárnap nehéz kezdés után simán nyerte bemutatkozó mérkőzését a cseh Petr Novak ellen, ám a tavaly európai uniós bajnoki címet szerző McCormack a kategória elitjébe tartozik, így kérdéses volt, a magyar fel tudja-e vele venni a versenyt. A meccsen aztán Fodor bizonyította, hogy egyenrangú partnere tud lenni a britnek, akivel a kontinenstorna eddigi egyik legszórakoztatóbb összecsapását vívta.

Már az első pillanatoktól jelezte, hogy nem kívánja meneküléssel tölteni a kilenc percet, keményen odaállt a brit elé, és felvállalta az ütésváltásokat. A találkozó végig ugyanabban a ritmusban zajlott, többnyire Fodor ment előre, és amint lehetősége nyílt, ütött, ahogy McCormack is minden adandó alkalmat kihasznált. Rengeteg pofont osztottak ki a felek, és bár az első menetben ezekből még valamivel a brit adott többet, a folytatásban már a találatok számában sem maradt el tőle Fodor, sőt, a meccs egyes szakaszaiban jobb is volt nála.

A két öklöző a nagy iram és sok ütés ellenére alig lassult le a harmadik menet második felére, és a végső gongszóig "kínozta" egymást. McCormack Fodor egy véletlenül öv alá csúszott ütése után fel is jajdult, mire a mérkőzésvezető - némileg érthetetlen módon - számolt rá, ám a folytatásban ugyanolyan lendülettel folytatta a bokszot.

A zárás után Fodor emelte magasba kezét, egyértelműen győztesnek érezte magát, végül azonban az ötből csak két pontozó látta őt jobbnak, hárman McCormacket, így a fejét ingatva vette tudomásul, hogy vesztesen kell elhagynia a ringet.

"Az első talán a övé volt, de a másodikat és a harmadikat szerintem megnyertem, nagyon dühít a dolog" - mondta csalódottan az MTI-nek Fodor Milán, miután lepacsizott a vegyes zónában is McCromackkel, aki előbb a lágyékára mért mélyütéssel viccelődött és elismerően vállon veregette ellenfelét. - "Gyors volt a srác, de nem éreztem különösebben erősnek. Meg tudtam csinálni, amit előzetesen megbeszéltünk az edzőkkel. Annak azért örülök, hogy egy olyan bunyóssal tudtam ikszes meccset bokszolni, aki a világ három-négy legjobbja között ott van ebben a súlyban."

Kedden még Hámori Ádám (91 kg) és Nagy Tímea (75 kg) lép szorítóba. Előbbi az elődöntőért és a biztos éremért, utóbbi pedig a nyolc közé kerülésért küzd majd a magyar idő szerint 17.30-kor kezdődő esti programban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!