Európa Játékok - Hetedik lett a kardozó Katona Renáta

Sport, 2023.06.27

Negyeddöntőbe jutott és a hetedik helyen végzett a kardvívó Katona Renáta a krakkói központú Európa Játékokon.

Utolsóként a női kardozók léptek pástra a vívóversenyek egyéni küzdelmeiben a krakkói Tauron Arénában. Ötvenhárom fős mezőny kezdte meg az öt tusig tartó csoportmérkőzések sorát. Katona és Szűcs Luca három ellenfelét győzte le és kettőtől kapott ki, Battai Sugár és a lázasan vívó Pusztai Liza egy asszóját zárta sikeresen, emellett előbbi négy, utóbbi öt vereséget szenvedett. Így ők már nem is fértek fel a főtáblára, számukra gyorsan befejeződött a verseny.

Katona és Szűcs a 32 között kapcsolódott be a kieséses szakaszba, a 16 között pedig már csak egy magyar volt. Szűcs szoros mérkőzésen kikapott a lengyel Angelika Watortól, Katona viszont a német Larissa Eiflert és az azeri Szabina Karimovát is magabiztosan múlta felül.

A negyeddöntőben Eloisa Passaróval vívott, de ekkor már nem igazán találta a ritmust, az olasz dinamikusabb és határozottabb volt, aminek hattusos magyar vereség lett a vége.

Katona Renáta az elért eredménynek örült, már csak azért is, mert másfél hete, az egyéni Európa-bajnokság nem sikerült neki, Plovdivban nem jutott túl a csoportkörön, ezúttal viszont erős ellenfeleket győzött le. Ugyanakkor kicsit csalódott is volt, mert úgy érezte, negyeddöntős asszója "fogható lett volna."

Vívásban a krakkói egyéni számok nem számítanak bele az olimpiai kvalifikációs összesítésbe. A szerdán kezdődő csapatversenyek viszont nagyon is, és azok Eb-küzdelmek is lesznek. A tavaly világbajnok női kardcsapat pénteken vív majd a minél jobb helyezésért.


Eredmények:

a 32 között:
Katona-Larissa Eifler (német) 15-12
Angelika Wator (lengyel)-Szűcs Luca 15-13

a 16 között:
Katona-Szabina Karimova (azeri) 15-12

negyeddöntő:
Eloisa Passaro (olasz)-Katona 15-9

elődöntő:
Ilinca Pantis (román)-Theodora Gkuntura (görög) 15-14
Olga Harlan (ukrán)-Passaro 15-12

döntő:
Harlan-Pantis 15-3

A végeredmény: 1. Olga Harlan, 2. Ilinca Pantis, 3. Theodora Gkuntura és Eloisa Passaro, ... 7. Katona Renáta, ... 25. Szűcs Luca, ... 40. Battai Sugár, ....44. Pusztai Liza
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!