Európa Játékok - Kialudt a láng, Bőhm Csaba vitte a magyar zászlót

Sport, 2023.07.02

Kialudt a "láng" vasárnap este a krakkói Henry Reyman Városi Stadionban, ezzel hivatalosan is véget ért a 3. Európa Játékok, amelyen a magyar küldöttség 38 medált szerzett, és a nyolcadik helyen zárt az éremtáblázaton.

Európa Játékok - Záróünnepség A Wisla Kraków labdarúgócsapatának otthonában nem volt telt ház, ám így is több tízezres nézősereg előtt zajlott a két és fél órás látványos showműsor, amelyen a zenéé volt a főszerep. A küzdőtéren a táncosok, az annak a végében felállított hatalmas színpadon pedig az énekesek, zenekarok váltották egymást. A fellépők a helyi zenei élet szinte teljes spektrumát lefedték, többek között népzenészek, popzenészek, rockzenészek produkciójára szórakozhatott a publikum.

A kezdés után kevesebb mint félórával vonultak be a részt vevő országok zászlóvivői. A magyar lobogót az öttusázók férfi egyéni versenyében bronzérmes és ezzel olimpiai kvótát szerző Bőhm Csaba vitte.

A zászlók után érkeztek a stadionba a sportolók, köztük a magyar csapatból a még Krakkóban tartózkodó versenyzők, öttusázók, teqballosok, kick-boxosok.

A program végén a láng kialudt, Krakkó pedig tűzijátékkal búcsúzott a eseménytől, amelyen közel húsz helyszínen zajlottak a versenyek Kis-Lengyelországban.

A 3. Európa Játékokon Magyarország tíz arany-, tíz ezüst- és 18 bronzéremmel zárt.
(MTI)

Galériánk

Európa Játékok - Záróünnepség Európa Játékok - Záróünnepség Európa Játékok - Záróünnepség Európa Játékok - Záróünnepség Európa Játékok - Záróünnepség Európa Játékok - Záróünnepség
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!