Európa Játékok - Madarász Dóra egyesben kiesett FRISSÍTETT (új: nyilatkozat)

Sport, 2023.06.25

A vegyes párosban aratott elődöntős sikere után az asztaliteniszező Madarász Dóra egyesben kikapott a nyolcaddöntőben a krakkói központú Európa Játékokon.

A vegyes párosban Ecseki Nándorral hétfőn az olimpiai kvótáért döntőző magyar sportoló vasárnap este a monacói színekben játszó Yang Xiaoxinnal találkozott, aki ellen ezúttal még a szoros mérkőzésre sem volt esélye.

A találkozó nem indult jól a magyar éljátékosnak, aki riválisa harmadik pontja után szerezte meg első pontját, majd a második ütőéllel eltalált labda után, 1-5-nél szusszant egyet és megtörölte a kezeit. A játékmegszakítás nem hozott változást a nyitószettbe, Yang sorra gyűjtögette a pontokat és 11-1-re nyerte a játszmát a rendkívül pontatlan riválisa ellen.

Madarász a második szettre sem tudott felpörögni, négy könnyű pontot adott riválisának a kezdés után, s ugyan a folytatásban a korábbiaknál hosszabb labdameneteket játszott, többnyire azonban ő rontott ezek végén, így pedig ezt a játszmát is villámgyorsan elbukta (3-11).

A harmadik játszmára aztán kissé fordult a kocka, a magyar asztaliteniszező pontosabbá vált és szép nyerő ütésekkel kezdett, amivel sikerült elbizonytalanítania ellenfelét. Egészen 7-2-ig ebben a mederben folyt a játszma, Madarász lendülete ekkor újra megtört és ellenfele 7-6-ra zárkózott, majd a magyar időkérés után egyenlíteni tudott. A szakasz zárása aztán a monacóinak ment jobban, 9-8-nál átvette a vezetést és két játékkal később begyűjtötte az újabb szettet is.

Ezek után következett a negyedik szett, amelyben Madarász Dórának több szép villanása is volt, két meccslabdát is hárított, sőt, 11-10-nél a szettért adogatott, a monacói viszont egy nagyon szerencsés, hálóról lecsorgó labdával egyenlített és végül lezárta a 26 perces mérkőzést.

"Hasonló meccset játszottam vele a Bajnokok Ligájában még télen, úgyhogy sok meglepetés nem ért. Most legalább egy szettlabdáig eljutottam, sajnos azt nem sikerült kihasználni. Tudtam, hogy ő sokkal jobb játékos, a tegnapi ellenfelemnél sokkal, sokkal gyorsabb" - értékelte a mérkőzést Madarász, aki hétfőn Ecseki Nándorral az oldalán 19.50-től kezd a vegyes páros fináléjában, amelynek győztese kvótát szerez a párizsi játékokra.


Eredmények:

női egyes, nyolcaddöntő:
Yang Xiaoxin (monacói)-Madarász Dóra 4-0 (1, 3, 8, 11)


korábban:

vegyes páros, elődöntő:
Ecseki Nándor, Madarász Dóra-George Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette (román) 3-0 (9, 6, 6)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!