Európa Játékok - Magyar karatebíró is lesz Lengyelországban

Sport, 2023.04.13

Turák Péter személyében magyar karatebíró is lesz a nyári, krakkói központú Európa Játékokon - adta hírül a hazai sportági szakszövetség (MKSZ) csütörtökön.

A négyévenkénti multisport-eseményen a karate harmadszor kerül a programba, az első alkalommal, 2015-ben, Bakuban Molnár Tamás működött közre magyar bíróként.

Az idei, kétnapos viadalt 22 bíróval bonyolítja le az Európai Karate Szövetség. Turák Péter tapasztalt bírónak számít, 2000 óta tagja a nemzetközi testületnek, számos karate vb-n és Eb-n vett már részt, s több ízben volt vezetőbíró világversenyek döntőiben is.

A június 21. és július 2. közötti, lengyelországi Európa Játékokon a japán gyökerű küzdősportban férfi és női formagyakorlatban, valamint küzdelemben öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását, köztük a kvalifikációt sikerrel vevő két magyar: Tadissi Martial a 67 kg-ban, Nagy Botond pedig férfi formagyakorlatban.

A karate versenyszámait június 22-én és 23-án rendezik Bielsko Bialában.

"Az Európa Játékok sportolóink számára remek felkészülési lehetőség a sportág idei legnagyobb versenyére, az októberi magyarországi világbajnokságra, amelyet 200 nap múlva rendeznek Budapesten" - írta honlapján az MKSZ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!