Európa Játékok - Nem jutott negyeddöntőbe a tekvondós Padla Orsolya

Sport, 2023.06.26

Padla Orsolya két menetben vereséget szenvedett hétfőn a tekvondósok +73 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a krakkói központú Európa Játékokon.

A Krynica-Zdrojban zajló sportági viadal negyedik, egyben utolsó napján a 19 éves magyar versenyző ellenfele a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen az idei világbajnok, kétszeres vb-bronzérmes Nafia Kus volt. Egyértelműen a 28 esztendős török tekvondós számított az összecsapás esélyesének és ezt bizonyította is. Az első menetben kevés értékelhető mozdulat volt, Kus kisértékű akciókkal, ütésekkel, illetve intéssel nyert 3-0-ra. A másodikban sokáig nem született pont, mindkét fél eredményesen védekezett, aztán 2-0-s előnybe került a török, a vége előtt nem sokkal pedig pár másodperc leforgása alatt testre, majd fejre rúgott pontosan és magyar ellenfelét még meg is intették. A második szakaszban 9-0 lett Kusnak, aki így 2-0-val ment tovább.

Padla Orsolya a vigaszágon folytathatja szereplését, ha legyőzője döntőbe jut.

A későbbiekben a magyarok közül még női 73 kilóban Füredi Rebeka, férfi 87 kilogrammban pedig Bailey Kelen lesz érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!