Európa-liga - Győzött Moszkvában a Ferencváros

Sport, 2019.10.24

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros A Ferencváros közel 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzését, akkor az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak a 1-0-ra.

Szerhij Rebrov együttese a nyitókörben 1-1-es döntetlent játszott idegenben az Espanyollal, majd odahaza 3-0-ra kapott ki a Ludogorectől. Ez a siker 570 ezer eurót jelent a magyar klubnak.

A két csapat a következő körben újra összecsap egymással, november 7-én a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a házigazda.

A H csoport másik mérkőzésén az Espanyol (7 pont) a Ludogorec (6 pont) otthonában győzött 1-0-ra, s a csoport élére állt. Az FTC négy pontjával a harmadik.


Európa-liga, H csoport, 3. forduló:
CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1 (0-0)
-----------------------------------
Moszkva, VEB Aréna, v.: Pavel Orel (cseh)

gólszerző: Varga R. (87.)

sárga lap: Bistrovic (78.), Magnússon (92.), illetve Sigér (74.), Haratyin (92.)


CSZKA Moszkva:

--------------
Akinfejev - Kucsajev (Bistrovic, 61.), Gyivejev, Magnússon, Karpov, Mário Fernandes - Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Vlasic, Obljakov - Sigurdsson (Bijol, 80.), Csalov


Ferencváros:

------------
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Sigér, Haratyin, Ihnatyenko - Zubkov (Dvali, 89.), Boli (Isael, 72.), Tokmac (Varga R., 84.)


II. félidő:

-----------

87. perc: Iseal tört be a 16-oson belülre, lövését védte Akinfejev, a kipattanó viszont Zubkov elé került, aki középre tette a labdát, Varga pedig az üres kapuba passzolt (0-1).


Közel sem fogadta telt ház a csapatokat, a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok fogadta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak. Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy "vakon" előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével "jelentkezett be", majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferencváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát.

"Nagyon nehéz ellenfelünk volt, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Különösképpen örülök annak, hogy az együttesem összeszedte magát a második félidőben és megszerezte azt a három pontot, amely rendkívül fontos volt mindkét gárdának" - fogalmazott a lefújás után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. Az ukrán szakember hozzátette, mindig az eredmény a legfontosabb, az Európa-liga pedig extra motivációt jelent az együttesének.

"A második félidőben megerősítettük a középpályánkat, a CSZKA mintha elkészült volna az erejével, mi pedig fel tudtuk venni a versenyt" - jelentette ki Rebrov.

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko úgy fogalmazott, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai.

"A második játékrészben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk" - értékelt Honcsarenko.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros Labdarúgó Európa-liga - CSZKA Moszkva-Ferencváros
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!