Európai hokiligák - Sebőkék és Vayék kikaptak, Bálizsék és Erdélyék győztek

Sport, 2023.09.24

Sebők Balázs csapata, az Iserlohn Roosters otthon szétlövésben kapott ki 3-2-re az Ingolstadttól a német jégkorong-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A csatár pontot nem szerzett - a liga honlapja szerint csupán háromszor volt csereként a jégen -, együttese pedig a 12. helyen áll a 14 csapatos DEL1-ben.

A Vay Ádámot foglalkoztató Poprad 4-3-as vereséget szenvedett Besztercebányán (Banska Bystrica), és visszacsúszott a hatodik helyre a szlovák bajnokságban. A kapus 29 lövésből 25-öt fogott meg.

A Csányi Karolt foglalkoztató Zólyom (Zvolen) 5-2-re győzött Homonnán (Humenne), a válogatott támadó 13 és fél percnyi játék alatt egyszer lőtt kapura. A HKM Zvolen második a tabellán.

Erdély Csanád csapata, a dán Esbjerg 6-2-re győzte le hazai pályán a Frederikshavnt, a csatár nem szerzett pontot, volt egy kiállítása, klubja pedig a harmadik helyen áll.

Bálizs Bence vezérletével a norvég Sparta Sarpsborg 3-1-re verte a Ringerikét. A válogatott kapus 28 lövésből 27-et hárított, csapata pedig százszázalékos mutatóval vezeti a tabellát.

A svéd élvonalban Galló Vilmos klubja, a Linköping hazai pályán 3-0-ra kikapott a Leksandtól. A csatárnak 13 és fél percnyi játékidő alatt egy kapura lövése volt. A Linköping a 14 csapatos bajnokságban pillanatnyilag a tizedik helyen áll.

A Majoross Gergely vezette Ravensburg Towerstars hosszabbítás után 5-4-re kikapott az éllovas Crimmitschau otthonában, és így maradt a második helyen a német második vonalban (DEL2).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!