Európai kézilabdaligák - A Dunaszerdahely meglepő veresége

Sport, 2024.01.10

A címvédő Dunaszerdahely házigazdaként 33-29-re kikapott a Házená Kynzvart csapatától a szlovák-cseh közös női kézilabda-bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszának szerdai játéknapján.

A liga honlapja szerint a szünetben még a HC DAC vezetett 17-12-re. Debre Viktor vezetőedző együttesében Sári Barbara hat, Bízik Réka öt gólt szerzett. A szerdahelyiek - akik négy nappal ezelőtt Nagymihályon kaptak ki négy találattal - a tabella második helyén állnak.

A román női bajnokságban a Korsós Dorinát foglalkoztató Rapid Bucuresti odahaza 34-22-re verte 34-22-re vette a CS HC Zalaut. A fővárosiak válogatott balszélsője egy gólt szerzett.

Az SCM Gloria Buzau az utolsó előtti másodpercben kapott góllal 25-24-es vereséget szenvedett a címvédő és százszázalékos teljesítménnyel listavezető CSM Bucuresti otthonában. A vendégeknél a válogatott jobbátlövő Papp Nikoletta két kísérletből egyszer talált be, az irányító Pál Tamarának két lövése volt, de egyikből sem lett gól.

A Rapid második, a Buzau hetedik a tabellán.

Szabó Edina vezetőedző francia együttese, a 12. helyen álló Saint-Amand HB 39-28-ra kikapott a Neptunes de Nantes otthonában a francia élvonalban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!