Európai kézilabdaligák - Faluvégi Dorottya csapata kupadöntős

Sport, 2024.03.09

Faluvégi Dorottya csapata, a címvédő és bajnok SG BBM Bietigheim 25-21-re nyert a Thüringer HC ellen a női kézilabda Német Kupa szombati elődöntőjében.

Faluvégi Dorottya A német szövetség honlapja szerint a válogatott jobbszélső két lövésből két góllal járult hozzá a fináléba kerüléshez. A másik elődöntőben a TuS Metzingen színeiben ugyanilyen mutatóval zárt Woth Viktória, csapata 31-30-ra nyert a VfL Oldenburg ellen. A finálét vasárnap rendezik.

A román női első osztályban Korsós Dorina mind az öt lövését gólra váltotta a második helyezett Rapid Bucuresti csapatában, amely otthon 34-28-ra legyőzte a Dunarea Brailát. Pál Tamara háromból egyszer volt eredményes, Papp Nikoletta viszont mind a négy kísérletét gólra váltotta a hetedik helyen álló SCM Gloria Buzauban, amely otthon 26-22-re nyert a CSM Targu Jiu ellen.

A szlovák-cseh női bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában a DHK Baník Most 35-26-ra nyert a HC Zlín otthonában. A nyáron Spanyolországba igazoló Ogonovszky Eszter hét találattal járult hozzá a harmadik helyezett Most sikeréhez.

A spanyol férfi élvonalban Jánosi Tamás 12 lövésből négy gólt lőtt a hetedik helyezett Ángel Ximénez Puente Genil együttesében, amely 32-18-ra kikapott a címvédő és listavezető Barcelona otthonában.

Húsz mérkőzés után is százszázalékos a címvédő Dinamo Bucuresti a román bajnokságban: az egyetlen lövését gólra váltó válogatott beálló, Rosta Miklós csapata 42-26-ra nyert a Steaua Bucuresti ellen.

Faluvégi Rudolf együttese, a Wacker Thun az elődöntőben búcsúzott a Svájci Kupában, mivel 30-25-re kikapott a bajnok Kadetten Schaffhausen otthonában. A korábbi válogatott irányító hat lövésből négyszer talált be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!