Európai kézilabdaligák - Faluvégi négy gólja ellenére kikapott a Bietigheim a BL-ben

Sport, 2024.02.11

Faluvégi Dorottya négy gólja ellenére a német SG BBM Bietigheim 31-28-ra kikapott a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, vasárnap.

Az európai szövetség honlapja szerint a válogatott jobbszélsőnek négy kapura lövése volt, vagyis nem hibázott. Csapattársai közül Szikora Melinda térdműtét után gyógyul, Hárfa Noémi pedig a BL-ben csak a rájátszásban léphet pályára a német bajnokcsapatban.

A címvédő Dunaszerdahely 34-24-re nyert a TJ Sokol Poruba otthonában a szlovák-cseh közös női bajnokság alapszakaszában. A második helyezett HC DAC sikeréhez Sári Barbara és Eliska Desortová hét-hét, Juhos Kata és Valeria Policarpo Santos öt-öt találattal járult hozzá.

A német férfi bajnokságban a magyar válogatott Ilic Zoran tíz lövésből hat gólt szerzett a HSV Hamburg együttesében, amely otthon 32-30-ra kikapott a Füchse Berlintől. A Sipos Adriánt foglalkoztató MT Melsungen 39-24-re kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő Magdeburg otthonában, a Hanusz Egonnal felálló TVB Stuttgart pedig házigazdaként 30-25-re verte a HSG Wetzlart, de a beálló és az irányító sem talált a hálóba. A Melsungen ötödik, a Stuttgart 12., a Hamburg 15. a tabellán.

Lukács Péter gólra váltotta egyetlen kapura lövését az Elverum csapatában, amely 24-20-ra győzött Bergenben a norvég élvonalban, és továbbra is második a tabellán.

Fekete Dánielnek három gólja, Miklós Gergőnek kilenc védése volt a Riihimäen Cocks színeiben, amely 39-34-re kikapott a BK-46 otthonában a finn bajnokság felsőházának első fordulójában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!