Európai kézilabdaligák - Fazekas és Máthé csapata is győzött

Sport, 2023.10.01

Fazekas Gergő lengyel és Máthé Dominik francia csapata is idegenben nyert az európai kézilabdaligák vasárnapi játéknapján.

Fazekas Gergő Mindkét válogatott játékos ötven százalékos lövőteljesítményt produkált: Fazekas nyolcból négyet értékesített az Orlen Wisla Plock színeiben. Csapata 30-25-re győzött a Gwardia Opole otthonában, és hét forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll a bajnoki táblázaton.

A francia élvonalban Máthé Dominik négy lövésből két gólt szerzett, a Plockhoz hasonlóan Bajnokok Ligája-résztvevő Paris Saint-Germain pedig 42-33-ra nyert a Dunkerque vendégeként. A fővárosiak a negyedik fordulóban a negyedik sikerüket aratták.

A német élvonalban Hanusz Egon hat kísérletből háromszor talált be, a TVB Stuttgart pedig 32-24-re kikapott a Rhein-Neckar Löwen otthonában. A válogatott irányító együttese egy sikerrel és öt vereséggel áll a tabellán.

Négy siker után először kapott ki a Lukács Pétert foglalkoztató Elverum HB a norvég bajnokságban: az OIF Arendal Elite otthonában 29-28-ra elveszített meccsen az irányító egyszer talált be.

Egy győzelem és egy döntetlen után sorozatban ötödször veszített Faluvégi Rudolf csapata a svájci élvonalban. A Wacker Thun ezúttal a Pfadi Winterthur otthonában kapott ki 29-26-ra, az irányítónak egy lövése volt, és azt gólra váltotta.
(MTI)

Címkék

Fazekas Gergő Máthé Dominik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!