Európai kézilabdaligák - Ilic Zoran négy gólja ellenére kiesett a Hamburg

Sport, 2024.02.03

A magyar válogatott jobbátlövő Ilic Zoran négy gólja ellenére a HSV Hamburg a negyeddöntőben kiesett a férfi kézilabda Német Kupából.

Zoran Ilics Az Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar csapat játékosa hét lövésből szerezte négy gólját. Együttese otthon 37-25-re kikapott a Flensburgtól. Sipos Adrián nem szerzett gólt, de csapata, az MT Melsungen 30-28-ra nyert a TuS Nettelstedt-Lübbecke otthonában, ezzel elődöntőbe jutott.

A válogatott irányító Fazekas Gergő öt lövésből három góllal járult hozzá a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Orlen Wisla Plock 39-21-es hazai sikeréhez az Arged Rebud Ostrovia ellen a lengyel élvonalban.

A spanyol élvonalban Jánosi Tamás három kísérletből kétszer volt eredményes az Ángel Ximénez Puente Genil színeiben, amely otthon 28-26-ra kikapott az Abanca Ademar Leóntól. Tóth Rajmond gólra váltotta egyetlen kapura lövését a Frigoríficos del Morrazo együttesében, amely 32-27-re kikapott a CB Ciudad de Logrono vendégeként. A hazaiaknál a vakbélműtét után gyógyuló válogatott kapus, Palasics Kristóf nem játszott.

A Ciudad de Logrono a harmadik, a Puente Genil a 11., a Frigoríficos del Morrazo a 14. helyen áll a tabellán.

A svájci bajnokságban Faluvégi Rudolf kettőből egyszer talált be, csapata, a Wacker Thun otthon 23-22-re kikapott a sereghajtó CS Chenois Geneve-től és továbbra is kilencedik a tabellán.

Széles Ákos mindkét lövését gólra váltotta a CSM Bucuresti-ben, amely 30-23-ra nyert a CSM Sighisoara otthonában, és őrzi negyedik helyét a román bajnokságban.

A német női élvonalban a junior világbajnok Suba Sára 11 védéssel járult hozzá az SV Union Halle-Neustadt 33-30-as győzelméhez a HSG Bad Wildungen Vipers otthonában. Szabó Laura négy, Lakatos Rita egy gólt lőtt, Nagy Laura mindhárom kísérletét elhibázta a BSV Sachsen Zwickau csapatában, amely 33-20-as vereséggel távozott a HSG Blomberg-Lippe otthonából. A Halle-Neustadt tizedik, a Zwickau 12. a tabellán.

A szlovák-cseh közös női bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában a címvédő Dunaszerdahely 31-27-re nyert a DHC Plzen otthonában. A vendégeknél Juhos Kata kilenc, Ligia Costa Maia da Silva hét, Pénzes Mónika öt alkalommal volt eredményes. Ogonovszky Eszter kilenc találattal járult hozzá a DHK Baník Most 31-30-as hazai sikeréhez a DHK Zora Olomouc ellen. A Dunaszerdahely második, a Baník Most harmadik a tabellán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!