Európai kézilabdaligák - Jánosi Tamás hét gólt lőtt a spanyol élvonalban

Sport, 2024.02.17

Jánosi Tamás hét góllal járult hozzá az Ángel Ximénez Puente Genil 43-32-es hazai győzelméhez a Bada Huesca ellen a spanyol férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A liga honlapja szerint a balátlövőnek kilenc kísérlete volt a meccsen, melyet követően csapata tizedik a tabellán. Palasics Kristóf együttese, a CB Ciudad de Logrono a negyedik, a Tóth Rajmondot foglalkoztató Frigoríficos del Morrazo pedig a 14. helyen áll.

Fekete Dániel három góllal, Miklós Gergő nyolc védéssel járult hozzá a Riihimäen Cocks 34-28-as hazai sikeréhez a Grankulla IFK ellen a finn élvonalban. Csapatuk harmadik a felsőházi tabellán.

Pál Tamara két lövésből egyszer talált be, Papp Nikoletta viszont ezúttal nem volt eredményes az SCM Gloria Buzau csapatában, amely otthon 27-21-re nyert a CS Magura Cisnadie ellen a Román Kupa nyolcaddöntőjében.

Ogonovszky Eszter volt a DHK Baník Most legeredményesebb játékosa öt góllal, együttese azonban 30-19-re kikapott a listavezető MSK Iuventa Michalovce otthonában a szlovák-cseh női bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában. A címvédő Dunaszerdahely házigazdaként 30-27-re nyert a Slavia Praha ellen. Sári Barbara hat, Bízik Réka és Jovana Ilic öt-öt alkalommal talált be Debre Viktor vezetőedző együttesében, amely a második helyen áll.

A német női bajnokságban Suba Sárának három védése volt az SV Union Halle-Neustadt színeiben, amely 28-26-ra kikapott a HSV Solingen-Gräfrath otthonában. Lakatos Rita tíz lövésből kilenc gólt szerzett, Szabó Laura pedig mind a hét kísérletét gólra váltotta a BSV Sachsen Zwickau együttesében, amely 37-36-ra kikapott a TuS Metzingen otthonában. A házigazdáknál Woth Viktória egyszer talált be. A Zwickau a 11., a Halle-Neustadt a 10. helyen áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!