Európai kézilabdaligák - Lakatos Rita nyolc gólt lőtt Németországban

Sport, 2024.02.10

Lakatos Rita nyolc, Szabó Laura egy góllal járult hozzá a BSV Sachsen Zwickau 29-28-as hazai győzelméhez a HSV Solingen-Gräfrath ellen a német női kézilabda-bajnokság alapszakaszának szombati játéknapján.

A női Bundesliga honlapja szerint az irányítónak 11, a beállónak egy kapura lövése volt a találkozón. Csapatuk öt vesztes meccs után győzött ismét a bajnokságban.

Suba Sárának hét védése volt az SV Union Halle-Neustadt együttesében, amely otthon 35-20-ra kikapott a HSG Blomberg-Lippétől. A Zwickau a 11., a Halle-Neustadt a tizedik helyen áll.

Ogonovszky Eszter kilenc alkalommal volt eredményes a DHK Baník Most színeiben, amely otthon 38-31-re nyert a DHC Plzen ellen a szlovák-cseh közös női bajnokságban, a MOL Extraligában, és második a tabellán.

Leimeter Csabának két lövése és egy gólja volt a német férfi Bundesligában sereghajtó HBW Balingen-Weilstetten együttesében, amely hazai pályán 30-29-re nyert a Göppingen ellen, így szezonbeli harmadik sikerét ünnepelhette.

A válogatott irányító Fazekas Gergő három lövésből két gólt szerzett az Orlen Wisla Plockban, amely otthon 40-21-re verte a Gwardia Opolét a lengyel bajnokságban, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a táblázatot.

A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefant foglalkoztató RK Vojvodina a 15. meccsét is megnyerte a szerb élvonalban, a balszélső gólra váltotta egyetlen lövését.

Faluvégi Rudolf hat kísérletből négy gólt szerzett a Wacker Thun csapatában, amely házigazdaként 27-26-ra győzött a HC Kriens-Luzern ellen a svájci bajnokságban, ennek ellenére továbbra is a kilencedik helyen áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!