Európai kézilabdaligák - Rosta Miklós öt gólt lőtt a Steaua ellen

Sport, 2023.10.06

Rosta Miklós mind az öt lövését gólra váltotta a címvédő Dinamo Bucuresti színeiben a Steaua elleni 37-26-ra megnyert városi rangadón a román férfi kézilabda-bajnokság pénteki játéknapján.

Rosta Miklós Bukarest A román liga honlapja szerint a válogatott beálló csapata hét mérkőzés után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

A spanyol élvonalban a címvédő Barcelona házigazdaként 38-29-re legyőzte a CB Ciudad de Logronót. A vendégeknél a válogatott kapus Palasics Kristófnak négy védése volt. Csapata egy győzelem és egy döntetlen mellett harmadszor veszített.

A szerb bajnokságban a címvédő, kupagyőztes és Európa-kupa-aranyérmes RK Vojvodina 36-24-re nyert az RK Ub otthonában. A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan egy találattal járult hozzá a sikerhez. Az újvidéki együttes az ötödik meccsén az ötödik győzelmét aratta az Arkus Ligában.

A német női bajnokságban a válogatott kapus Szikora Melinda három védéssel, a válogatott jobbszélső Faluvégi Dorottya pedig két lövésből egy góllal járult hozzá a címvédő és kupagyőztes SG BBM Bietigheim 33-29-es sikeréhez a Thüringer HC otthonában. A magyar duó csapata a negyedik meccsén a negyedik sikerét aratta az élvonalban.
(MTI)

Címkék

Rosta Miklós
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!