Európai kézilabdaligák - Tóth Rajmond csapata osztályozós a spanyol bajnokságban

Sport, 2024.05.25

A Tóth Rajmondot foglalkoztató Frigoríficos del Morrazónak osztályozón kell kiharcolnia a bennmaradást a spanyol férfi kézilabda-bajnokságban.

Kézilabdák zsákban A liga honlapja szerint az utolsó játéknapon a Frigoríficos otthon 30-29-re nyert a Recoletas Atlético Valladolid ellen - a hazaiaknál Tóth három gólt szerzett, a vendégeknél Nagy Benedek 19 lövést védett -, ennek ellenére a tabella 14. helyén végzett és osztályozóra kényszerül, ahogyan tavaly is. A Valladolid hatodik lett.

Jánosi Tamás egy gólt lőtt az Ángel Ximénez Puente Genil együttesében, amely 34-26-ra győzött a Blendio Sinfín otthonában és 12. lett. Palasics Kristóf 13 védést mutatott be a CB Ciudad de Logronóban, amely 33-33-as döntetlent játszott az Abanca Ademar León otthonában és a negyedik helyen zárt, vagyis újra indulhat az Európa-ligában.

Lukács Péter együttese, az Elverum egyenlített a norvég bajnokság döntőjében, mivel otthon hosszabbítás után 39-38-ra nyert a Kolstad ellen. A magyar irányító hat góllal és öt gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Suba Sára csapata, az SV Union Halle-Neustadt kiesett a német női élvonalból, mivel az utolsó fordulóban otthon 37-24-re kikapott a VfL Oldenburgról és a tabella 12. helyén végzett. A magyar kapus hét védést mutatott be.

Woth Viktória három gólt lőtt a kupagyőztes TuS Metzingenben, amely 29-28-ra nyert a Thüringer HC vendégeként és ötödik lett a tabellán.

A bajnok és Bajnokok Ligája-elődöntős Bietigheim - Faluvégi Dorottya két találatának is köszönhetően - házigazdaként 35-27-re verte a Blomberg-Lippét.

Lakatos Rita hat, Szabó Laura két góllal zárta a szezont a BSV Sachsen Zwickau csapatában, amely otthon 34-26-ra verte a sereghajtóként kiesett Bad Wildungen Viperst és 11. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!