TV műsor

Európai röplabdakupák - Romániába utazik a Nyíregyháza a CEV Kupában

Sport, 2019.06.26

A kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Fatum Nyíregyháza a román CSM Targovistével találkozik a röplabda CEV Kupa első fordulójában.

A nyírségiek kiemeltként várták a második számú európai sorozat szerdai sorsolását, amelynek értelmében a 32 között december 3. és 5. között idegenben kezdenek, a visszavágót december 17. és 19. között hazai pályán játsszák.

A harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában a férfiak mezőnyében három magyar csapat indul: a Magyar Kupa- és bajnoki ezüstérmes Pénzügyőr alanyi jogon tagja a 32-es főtáblának, és az első körben (december 10-12. és 17-19.) a ciprusi Omonia Nicosiával találkozik úgy, hogy az első meccset játssza Budapesten.

A bajnok Vegyész RC Kazincbarcika - mely nem vállalta a Bajnokok Ligája-indulást -, valamint a bajnoki harmadik Fino Kaposvár SE már a selejtezőben pályára lép: előbbi a később sorra kerülő Balkán Kupa győztesével, utóbbi az osztrák UVC Weberzeile Ried ellen játszik november 12-14. illetve 26-28. között. Továbbjutás esetén a főtáblán a barcikaiak belga, a kaposváriak holland együttessel találkoznak.

A női Challenge Kupában is három magyar csapat szerepel: a bajnoki bronzérmes Békéscsaba az első fordulóban, kiemeltként a lett Rigas Volejbola Skolával mérkőzik, míg az előző idényben negyedik UTE alaposan "belehúzott": a Budapesttől 6000 kilométerre fekvő szibériai Jenyiszej Krasznojarszk együttesével csap össze december 3. és 5., valamint 17. és 19. között. Előbbi párharcban a BRSE, utóbbiban az orosz együttes játssza hazai pályán a visszavágót.

A nemzetközi kupaporondon története során először, szabadkártyával induló 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a selejtezőben kezd november első felében, ellenfele a később sorra kerülő Balkán Kupa győztese lesz, továbbjutása esetén a főtáblán a spanyol Las Palmasszal csaphat össze.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!