Európai vízilabdakupák - A női BL-ben is összekerült az Eger és a Ferencváros

Sport, 2023.09.26

Akárcsak a Magyar Kupában, a női vízilabda Bajnokok Ligájában is összekerült egymással a bajnok Eger és a kupagyőztes Ferencváros.

Az európai szövetség kedden sorsolta ki három kupasorozat csoportküzdelmeinek kvartettjeit, a két magyar együttes az előző kiírásban döntős, Keszthelyi Ritát foglalkoztató Mataróval, és a LEN Kupa tavalyi győztesével, a görög Etnikosszal került össze.

Az előző kiírásban a négyes döntőig menetelő Dunaújváros a címvédő spanyol Sabadell mellett a francia Mulhouse-szal és a görög Alimosszal találkozik majd. A tíz junior világbajnokot is a soraiban tudó UVSE a D csoportban a 2022-es BL-győztes Olimpiakosz, az ugyancsak görög Vuliagmeni és a spanyol Mediterrani társaságában szerepel.

A női Eurokupában a BVSC a német Spandauval, a francia Grand Nancyval és a Pallaunoto Trieste együttesével került össze.

A férfi Eurokupában is lesz olyan csoport, amelyben két magyar csapat lesz érintett: a B jelű négyesben a Honvéd és a Vasas szerepel, kiegészülve a görög Apollon Smyrnisszel és az Erdélyi Balázst foglalkoztató olasz Savonával.

A BVSC a C csoportban játszik a szerb Sabac, a horvát Primorje Erste Bank és a német Waspo Hannover együttesével.

A női BL-ben csak a négy csoport első helyezettjei jutnak tovább a Final Fourba, míg az Eurokupákban az első kettő folytathatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!