TV műsor

Evezős ergométeren 75 nap alatt 131 világrekord dőlt meg

Sport, 2020.05.29

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet 75 napja alatt 131 világrekord dőlt meg evezős ergométeren.

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) honlapjának adatai szerint a versenyzés lehetőségétől megfosztott evezősök új kihívást kerestek maguknak, és mivel a szokottnál lényegesen többet készültek ergométeren, tulajdonképpen adta számukra a motivációt a világrekordok megdöntése.

Hangsúlyozták, amíg néhány evezős valóban csak a vízi edzéseit akarta pótolni az ergométerrel, addig többségük tisztában volt az arra vonatkozó aktuális világrekordokkal, és annak megdöntését beépítette edzésprogramjába.

Név szerint kiemelték a 16 éves amerikai Isaiah Harrisont, aki jelenleg korosztályában mind a 13 ergométeres világrekordot - 500 métertől a maratonig - tartja. Ezek többségét az elmúlt hetek bezártsága alatt érte el.

A friss világrekorderek közé több neves evezős is került, míg mind közül a legaktívabb nemzet az ausztrál volt, amelynek versenyzői 36 csúcsot döntöttek meg. Őket 26-tal az amerikaiak és 12-vel az olaszok követik. A magyarok közül két paraevezős, Pető Zsolt és Szabó Lőrinc iratkozott fel a 131-es listára, előbbi kétszer is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!