Evezős olimpiai kvalifikációs verseny - Csütörtökre halasztották a zárónapi futamokat

Sport, 2021.04.07

A kedvezőtlen, rendkívül szeles időjárás miatt a szervezők szerdáról csütörtökre halasztották a zárónapot az evezősök európai olimpiai kvalifikációs viadalán, amely az olaszországi Varesében zajlik.

A viadal hétfőn kezdődött, és már a keddi versenynapot is el kellett halasztani. Így a második napra tervezett középdöntős futamokat bezsúfolták a záró nap döntői elé.

Magyar részről elsőként férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúznak lesz jelenése a középdöntőben, míg a többi magyar egységre már csak egyetlen futam vár. A paraevezős Pető Zsolt (PR1) és a Fehérvári Eszter, Ferencz Panna női könnyűsúlyú kétpár az A döntőben versenyezhet, míg női egypárban Bertus Kitti, valamint férfi könnyűsúlyú kétpárban a Szabó Bence, Furkó Kálmán egység a B döntőben evezhet.

Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára, a paraszámokban pedig egy-egy. A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.

A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok - férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.

Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!