TV műsor

Evezős olimpiai kvalifikációs verseny - Pétervári-Molnár futamgyőztesként középdöntős

Sport, 2021.04.05

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban futamgyőztesként középdöntőbe jutott hétfőn az evezősök szerdáig tartó európai olimpiai kvalifikációs versenyén, az olaszországi Varesében.

A viadal eredményközlője alapján női egypárban Bertus Kitti futamában negyedik, a paraevezős Pető Zsolt (PR1) harmadik lett, míg könnyűsúlyú kétpárban a Szabó Bence, Furkó Kálmán egység a negyedik, a beugró Fehérvári Eszter, Ferencz Panna duó a hatodik helyen ért célba. Bertus és Pető, valamint a páros egységek a délutáni reményfutamban folytatják szereplésüket.

A szervezők közben a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a keddi versenynapot, az aznapra tervezett középdöntős futamokat szerda reggel rendezik meg.

Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára. A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.

A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok - férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.

Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!