TV műsor

Fedettpályás öttusa idénynyitó - Német győzelem a férfiaknál, 19. a legjobb magyar

Sport, 2020.02.01

A legjobb magyar, Bereczki Richárd a 19. helyen végzett a budapesti nemzetközi fedettpályás öttusaverseny férfi döntőjében, melyet a német Marvin Faly Dogue nyert meg.

A csütörtöki selejtezőben 71 öttusázó indult. A hat hazai versenyző közül három jutott a szombati, 36-os fináléba.

A magyarok a számok többségében a mezőny közepén vagy második felében végeztek, ez alól kivétel volt Regős Gergely, aki lovaglásban mindössze egy pontot vesztve a negyedik legjobb eredményt érte el és Kardos Bence, aki úszásban kilencedik lett. A BOK Csarnokban rendezett lövészetekkel kombinált futás előtt Bereczki 22., Regős 23., Kardos pedig 30. volt, végül mindhárman kicsit előre tudtak lépni.

"Egyértelműen a vívás volt a meghatározó a döntőbe jutott három magyar számára. Ezek a versenyzők még fiatalok, nincs nagy nemzetközi rutinjuk, sok tapasztalatra van szükségük, hogy stabillá tegyék ezt a számot" - mondta az MTI-nek Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, majd úgy összegzett: nagyon erős mezőny jött össze, a fiatalok számára különösen hasznos volt a részvétel, mert képet kaptak arról, hol tartanak és min kell változtatniuk a felkészülésben a világkupaszezon kezdetéig.

A magyar válogatott alapemberei közül nem indult a sérülésből lábadozó Demeter Bence és Kasza Róbert.

Az idény eleji helyzetfelmérésnél ezúttal komolyabb tétje volt a viadalnak, mivel pontokat adott az olimpiai kvalifikációs ranglistára.Peridot nemzetközi fedettpályás verseny,

férfi döntő, az élcsoport és a magyarok:

----------------------------------------
1. Marvin Faly Dogue (német) 1500 pont
2. Fabian Liebig (német) 1495
3. Joseph Choong (brit) 1473
...19. Bereczki Richárd 1407
...22. Regős Gergely 1404
...27. Kardos Bence 1386


A pénteki női döntőben Gulyás Michelle ötödik, Alekszejev Tamara 18., Guzi Blanka pedig 21. lett.
(MTI)


Ha teheti, kérjük támogasson minket!

Támogassa a valóban minden párttól és önkormányzattól független vidéki újságírást. Minden támogatást köszönünk, amelyet portálunk tartalmának fejlesztésére fordítunk.Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!