Felmérés és csapatépítés a női kézilabda-válogatottnál

Sport, 2023.05.31

Fizikai felmérésen és csapatépítésen vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott 29 fős kerete jövő szerdán és csütörtökön.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar szövetség (MKSZ) honlapján elmondta, ezúttal nem a taktikai munka kerül előtérbe, hiszen a játékosok megkezdik majd a pihenőjüket, ám előtte fontos tudnia a szakmai stábnak, ki milyen állapotban zárta az idényt. Hozzátette, így a következő összetartások előtt lesznek összehasonlító adataik is a korábbi felmérésekkel, ezek alapján dolgozhatják majd ki a következő idény válogatott programját.

"A tavaly indított program és kiépülő felület alapján a most záruló szezonban nyomon tudtuk követni a játékosok állapotát, felméréseinek eredményeit, esetleges sérüléseit és azok kezelését is, egy olyan rendszerben, amelyre a válogatott stábjának tagjai, valamint az egyes játékosok kapcsán azok klubjai is rálátnak" - emelte ki Juhász István, az MKSZ sportszakmai igazgatója.

Hozzáfűzte, a felmérések között lesznek fizikai paraméterekre koncentrálók, amelyek a kondíciót vizsgálják, emellett a sportolók általános állapotáról is képet kapnak, ez a klub- és a válogatott munkát egyaránt segíteni tudja a nyáron kezdődő alapozáskor is.

A magyar válogatott következő összetartására júliusban kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!