Ferenczi István is teljesítette az Athén-Spárta-Athén futóversenyt

Sport, 2021.11.23

Ferenczi István, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC másodedzője, korábbi válogatott futballista is teljesítette az Athén-Spárta-Athén ultrafutó-viadalt.

A 44 éves szakember kedden az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, korábban nem volt tapasztalata arról, hogy egy ilyen hosszú viadalon miképp lehet megoldani a köztes pihenést, így nem is sikerült mindig rendesen aludnia, ami kicsit rányomta a teljesítményére a bélyegét, ugyanakkor a "kötelező" sérülések és fájdalmak ellenére jól érzi magát.

A kilencszeres válogatott futballista - aki egy másik magyarral, Blaskó Mihállyal együtt ért be - megjegyezte, a szervezőktől kapott tájékoztatás szerint ő volt az egyetlen, akinek úgy sikerült teljesítenie a 490 kilométeres távot, hogy korábban nem indult a "féltávján", a Spartathlonon.

Ferenczi István - aki 95:16:42 óra alatt ért célba - elmondta, vasárnap a Puskás Akadémia elleni összecsapáson már természetesen ott lesz a szakmai stáb tagjaként a kispadon.

Hétfőn Maráz Zsuzsanna - Toldi Péterrel célba érve - női pályacsúccsal a harmadik helyen zárta a viadalt, amelyet a magyarok közül Bogár János is teljesített (101:55:53) a 104 órás limitidőn belül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!