Férfi divízió I/A-vb - Sofront egy mérkőzésre tiltották el

Sport, 2024.05.01

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sofron István, így nem léphet pályára a ma (szerda) 12.30-kor kezdődő Románia elleni mérkőzésen a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

A torna fegyelmi bizottsága azok után döntött így szerda délelőtt, hogy felvételről megvizsgálta a magyar válogatott csatárának térdelését a keddi, dél-koreaiak elleni, 6-2-es győzelemmel zárult mérkőzésen.

Sofron - aki a 17. percben vezetést jelentő gólt ütött - ütközött egyik ellenfelével a pálya középső részén, és videózást követően kapott végleges kiállítást. A szabályok értelmében már nincs automatikus eltiltás ilyen büntetésnél, a szankcióról általában másnap döntenek az illetékesek.

"Sajnos nem játszhatok ma, mert egy meccs eltiltást kaptam" - jegyezte meg szomorúan az MTI-nek.

A csatár számára azért is bírt volna különös jelentőséggel a mérkőzés, mert ő maga csíkszeredai születésű, és szülővárosának csapatában szerepel, az ellenfélnél pedig számos barátja, illetve klubtársa játszik. Még kedden úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy "mindig egy plusz érzelmi töltet, ha székelyek találkoznak."

A magyar csapat két forduló után százszázalékos, míg a 17 erdélyi magyar játékossal felálló románok két 6-1-es vereségen vannak túl.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!