Férfi divízió I/A-vb - Újabb román siker, pénteken még nem juthat fel a magyar csapat

Sport, 2024.05.03

A román jégkorong-válogatott az 56. percben ütött emberhátrányos góllal 3-2-re verte pénteken a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik, utolsó előtti fordulójában, ezzel az is eldőlt, hogy este a magyarok az olaszok elleni győzelem esetén sem harcolhatják ki a feljutást.

A 17 erdélyi magyarral felálló románok két vereség után szerdán jobbnak bizonyultak a magyaroknál. A péntek kora délutáni összecsapáson Roberto Gliga a 15. percben szerzett vezetést, míg a második harmad hajrájában a magyarok ellen győztes gólt ütő Sándor Székely Ottó is betalált. A záró felvonás gyors dél-koreai góllal indult, majd An Dzsin Huj emberelőnyös távoli lövésével az 54. percben 2-2 lett. Ráadásul újabb ázsiai fór következett, ám Péter Balázs emberhátrányban szép gólt lőtt. A csíkszeredai csatár a magyarok ellen is betalált két napja. A hajrában hiába támadott Dél-Korea, nem szerzett pontot, így közel került a kieséshez.

Ezzel biztossá vált, hogy a házigazda olaszok elleni esti mérkőzésen nem dőlhet el a magyar feljutás, viszont a győztes közel kerül hozzá.


Eredmény, 4. forduló:
Románia-Koreai Köztársaság 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Később:
Szlovénia-Japán 16.00
Olaszország-Magyarország 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!