Férfi kézilabda BL - A Veszprém kikapott a német bajnok otthonában

Sport, 2023.02.16

A Veszprém 32-25-re kikapott csütörtökön a német SC Magdeburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Az ugyancsak német THW Kiel legyőzésével a Szeged biztosította helyét a nyolcaddöntőben, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Veszprémnek is pályára kell lépnie a rájátszás első fordulójában, mert nem jut egyenesen a negyeddöntőbe.


Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:
SC Magdeburg (német)-Telekom Veszprém 32-25 (16-15)
---------------------------------------------------

lövések/gólok: 46/32, illetve 43/25

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 14 perc


A vendégek keretéből Omar Jahja és Nedim Remili, a hazaiaktól Ómar Ingi Magnússon, Magnus Saugstrup és Daniel Pettersson hiányzott.

Nikola Portner bravúros védéseinek köszönhetően jobban kezdett a német bajnoki címvédő (4-1), és bár a Veszprém többször is visszazárkózott egygólos hátrányra, a 19. percben már néggyel vezetett a Magdeburg. A kapuscsere hatására 11-10-re feljött a vendégcsapat, majd a németek egy ideig rendkívül hatékonyan lőttek, de aztán Rodrigo Corrales védéseire alapozva megint felzárkózott a Magyar Kupa-címvédő, amely mindössze egygólos hátrányban volt a szünetben.

Remek védekezését és lehengerlő ellentámadásait kihasználva a meccs kétharmadánál megint hárommal jobban állt a Magdeburg, sőt egy 6-1-es sorozat után már 25-20-as előnyben volt. Erre ismét időkéréssel reagált Momir Ilic veszprémi vezetőedző, majd csapatát - a kapus lecserélésével - létszámfölényes támadójátékra állította át. A 47. percben Dragan Pechmalbec piros lapot kapott, és ez is hozzájárult, hogy már az utolsó tíz percet megelőzően eldőlt a mérkőzés. A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccsen.

Andreas Nilsson, Manuel Strlek és Rasmus Lauge Schmidt öt-öt gólt lőtt, Rodrigo Corrales hat védést mutatott be veszprémi oldalon. A hazaiaknál a mezőny legjobbjának megválasztott Kay Smits, valamint Philipp Weber kilenc-kilenc alkalommal talált be, Nikola Portner 14 lövést védett.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén négy veszprémi siker és egy döntetlen mellett negyedszer nyert a Magdeburg. A hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén álló Veszprém egy hét múlva a portugál FC Portót fogadja a BL csoportkörében.


Korábban:
B csoport: OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel (német) 36-33 (14-17)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!