Férfi kézilabda BL - Az Aalborg otthonában győzött a Veszprém

Sport, 2020.11.18

A Telekom Veszprém 33-27-re nyert szerdán a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Aalborg HB (dán)-Telekom Veszprém 27-33 (18-16)
-------------------------------------------------


A vendégek keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Blaz Blagotinsek, Kentin Mahé, Rodrigo Corrales, Jorge Maqueda és Lékai Máté, sérülés miatt pedig Manuel Strlek és Danyiil Siskarjov hiányzott. David Davis vezetőedzőnek 11 mezőnyjátékos és két kapus állt rendelkezésére.

Pontosabb támadójátékkal kezdtek a házigazdák (5-2), és a folytatásban is gördülékenyebben kézilabdáztak, ezért a 16. percben a vendégek időt kértek (11-6). A javuló védekezésnek köszönhetően sorozatban négy veszprémi gól következett, az egyenlítésért is támadhatott a csapat, ám csakhamar újra lendületbe jött az Aalborg és 15-11-re elhúzott. Az első félidőből hátralévő percek nem hoztak számottevő változást a játék képében, a hatékonyabban játszó dánok a szünetben 18-16-ra vezettek.

A 34. percben - a meccsen első alkalommal - átvették a vezetést a vendégek, sőt egy 6-1-es sorozat végén már 23-20 volt az állás a javukra. Henrik Möllgaard góljaival és gólpasszaival egy találatra felzárkózott a dán együttes, ám Vladimir Cupara bravúros védéseire - és az üresen hagyott hazai kapuba dobott góljára - alapozva a Veszprém eldöntötte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosaként a hazaiaknál Henrik Möllgaard, a vendégeknél pedig Omar Jahja és Petar Nenadic hat gólig jutott. Cupara 45 százalékos hatékonysággal védett.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, és egy dán siker mellett másodszor nyert a Veszprém.

Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló veszprémiek egy hét múlva éppen az Aalborgot fogadják, a három vereséget számláló MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön Máthé Dominik csapatát, a norvég Elverumot látja vendégül a BL csoportkörében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!