Férfi kézilabda BL - Ismét Veszprém-Szeged párharc a negyeddöntőbe jutásért

Sport, 2024.03.07

A Veszprém és a Szeged ismét egymással játszik a negyeddöntőbe jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel előbbi csütörtökön 30-28-ra kikapott házigazdaként a címvédő német SC Magdeburgtól a csoportkör utolsó fordulójában.

Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg A Veszprém a B csoport harmadik, a Szeged az A csoport hatodik helyén végzett. A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27-28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a BL-ben, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott tovább.


Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-SC Magdeburg (német) 28-30 (14-14)


lövések/gólok: 49/28, illetve 46/30

gólok hétméteresből: 3/0, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 6 perc


A hazaiak keretéből Gasper Marguc és Nagy Benedek hiányzott. Csapatuk annak tudatában lépett pályára, hogy egy győzelemmel a negyeddöntőbe jut, tehát a rájátszás első fordulójában nem kell pályára lépnie, döntetlen vagy vereség esetén viszont a Szegeddel játszik a legjobb nyolc közé kerülésért.

A Veszprém kapujában ezúttal nem Rodrigo Corrales, hanem Mike Ulrich Jensen kezdett, aki tavaly júniusban éppen a Magdeburg színeiben nyerte meg a BL-t. Jelenlegi együttese eleinte igyekezett lassítani a játékot, mert az ellenfél a gyors kézilabdát erőltette. Egy ideig mindkét taktika működött, felváltva vezettek a csapatok, majd többet hibáztak a bakonyiak, a Magdeburg így három találattal ellépett, ekkor Momir Ilic vezetőedző időt kért.

A magyar bajnoki címvédő egyre hatékonyabban védekezett, egy 4-1-es sorozattal egyenlített, ekkor a címvédő kért időt. A hazaiak 3-2 után 14-13-nál vezettek ismét, de az első félidő döntetlennel zárult.

Amikor a második félidőben a BL-címvédő 15 másodpercen belül két gólt dobott, ismét kettővel vezetett, ám a Veszprém csakhamar fordított. A házigazdák védekezése a beálló körül nem működött megfelelően, a németek védelme viszont egyre hatékonyabb volt. Az ötvenedik percben már a harmadik büntetőt rontották el a bakonyiak és háromgólos hátrányban voltak, felzárkózási kísérleteiket az ellenfél kapusa, Sergey Hernández rendre visszaverte. A német csapat támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt a találkozón, sikerével a csoport második helyén végzett és a negyeddöntőbe jutott.

Ludovic Fabregas nyolc, Jehia el-Dera öt góllal, Mike Ulrich Jensen 11 védéssel zárt. A túloldalon Felix Claar kilenc, Ómar Ingi Magnusson öt alkalommal talált be, a mezőny legjobbjának megválasztott Sergey Hernándeznek 16 védése volt.

A két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzésén öt veszprémi siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Magdeburg. A bakonyiak tíz győzelemmel és négy vereséggel zárták a csoportkört.

"Megérdemelten nyert a Magdeburg, mert ma jobb volt nálunk. A védekezésünk jól működött, Mike Ulrich Jensen segíteni tudott a kapuból, támadásban viszont sok problémánk volt" - nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Momir Ilic.

A vezetőedző hozzátette, támadásban lassúak voltak, sok lövést rontottak, sok labdát adtak el, sok technikai hibát követtek el, amit gyors, könnyű gólokkal büntetett az ellenfél, ez volt a meccs kulcsa.

"Tudjuk, hogy a nyolcaddöntőben hazai riválisunk, a Szeged vár ránk, készülünk rájuk" - szögezte le a Veszprém edzője.


Szerdán játszották:
A csoport: Paris Saint-Germain (francia) - OTP Bank-Pick Szeged 37-33 (15-14)

A végeredmény:
1. THW Kiel (német) 22 pont, 2. Aalborg HB (dán) 19, 3. Paris Saint-Germain 17, 4. Industria Kielce (lengyel) 16, 5. PPD Zagreb (horvát) 14, 6. Szeged 13, 7. Kolstad HB (norvég) 11, 8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém - SC Magdeburg
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!