Férfi kézilabda BL - Lauge: csúcsteljesítmény kell a Kielce legyőzéséhez

Sport, 2022.06.17

Rasmus Lauge Schmidt, a Telekom Veszprém csapatkapitánya szerint csúcsteljesítményre van szükségük a lengyel Lomza Vive Kielce legyőzéséhez a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében.

"Közhelynek tűnik, ha azt mondom egy meccs előtt, hogy ötven-ötven százalék az esélye mindkét csapatnak, de most az egész torna ilyen kiegyenlített. Nincs favoritja a négyes döntőnek, és a Kielce elleni elődöntőnek sem. Idén az egész BL nagyon szoros és kiegyenlített" - nyilatkozta Kölnben, a pénteki sajtóbeszélgetésen a dán irányító.

Mint kifejtette, a Kielce folyamatosan magas szinten teljesít a mostani idényben. A Veszprém a szezon első részében hullámzóan szerepelt, de a második felében már a lehető legmagasabb színvonalon játszik, mint például a dán Aalborg legyőzése alkalmával a negyeddöntő első meccsén.

"Most a legmagasabb szinten vagyunk, de csúcsteljesítményre van szükségünk a Kielce legyőzéséhez" - szögezte le Lauge.

Megjegyezte, nem érdekli őket, hogy mások mit mondanak a csapatukról és a kölni esélyeikről, mert hisznek magukban és a játékrendszerükben, amit a tavaly nyáron kinevezett vezetőedző, Momir Ilic irányításával megvalósítottak.

"Nagyon sok dolgot megváltoztattunk, és tavaly ilyenkorhoz képest sokkal-sokkal erősebbek vagyunk. Az előző szezonban a káosz volt jellemző a csapatra, de teljes fordulat következett. Eddig kiemelkedő volt a szezonunk, ezért biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal jó esélyünk van a győzelemre" - mondta.

A Veszprém tavaly nem jutott a legjobb négy közé a BL-ben, az NB I-ben pedig elveszítette a Szeged elleni döntőt. Bár a bajnoki címet idén nem sikerült visszahódítania, a kölni négyes döntőbe eljutott, és megvédte elsőségét a Magyar Kupában.

Lékai Máté csütörtökön ünnepelte a 34. születésnapját, Lauge pedig hétfőn lesz 31 éves.

"Ha nyerünk, egyértelműen az lesz életem legjobb születésnapja. Remélem, ebben az esetben hazavihetem a trófeát a születésnapi bulimra" - közölte a dán irányító.

A Kielce horvát irányítója, Igor Karacic 2017-ben és 2019-ben az északmacedón Vardar Szkopje színeiben megnyerte a BL-t Kölnben.

"Megérdemeljük, hogy itt legyünk, nagyon jól játszottunk az egész szezonban, például elsők lettünk a csoportunkban. Nagyon remélem, hogy megnyerem a harmadik trófeámat" - mondta.

Hozzáfűzte, hasonló cipőben jár a Veszprém és a Kielce, hiszen előbbi a magyar bajnokság, utóbbi a Lengyel Kupa döntőjét veszítette el a közelmúltban.

"A Veszprémnek nagyon erős csapata van. Remek és nyílt meccs lesz a holnapi, remélem, sikerül továbbjutnunk a döntőbe. A trófea elhódítására minden csapatnak 25 százalék az esélye, mert ez Köln, ahol soha nem lehet tudni, mi fog történni" - mondta Karacic.

Az első elődöntő 15.15-kor kezdődik, a másik ágon a címvédő Barcelona és a német THW Kiel találkozik szombaton 18 órától.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!