Férfi kézilabda BL - Mikler: a támadójátékunkkal nyertünk

Sport, 2019.06.01

Mikler Roland szerint a Telekom Veszprém a remek támadójátékával nyerte meg 33-30-ra a lengyel Vive Kielce elleni elődöntőt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének szombati játéknapján.

"Mindig azt szoktam mondani, hogy a legfontosabb a jó kapusteljesítmény és a jó védekezés, de ma teljes mértékig a támadójátékunkkal nyertük meg a mérkőzést" - nyilatkozta a nyáron Szegedre távozó kapus, akinek a 21. percben Sterbik Árpád bokasérülése miatt kellett pályára lépnie.

"Nagyon sajnálom, hogy ezért kellett beszállnom, hiszen Árpi a csapatunk motorja volt, a fal a kapuban. Rettentően szerencsétlen, ami történt. Sokkolt a helyzet, amikor láttam, hogy meg sem tud mozdulni, de a győzelem mindenkit kárpótol mindenért" - mondta Mikler.

A hírek szerint Sterbik bokasérülése olyan súlyos, hogy a vasárnapi döntőben biztosan nem szerepelhet, ezért a klub kiutaztatja Kölnbe akadémiája 17 éves kapusát, Palasics Kristófot.

"A lehető leggyorsabban kell a lehető legtöbbet pihennünk és regenerálódnunk, illetve a lehető legjobban felkészülni a döntőre" - beszélt a csapat előtt álló 24 óra feladatairól Mikler.

Az irányító Lékai Máté emlékeztetett, hogy korábban is megmondta, rossz meccs lesz az elődöntő, amelyen a győzelem a legfontosabb.

"Az első félidőben botrányosan játszottam, de valahogy nyertünk. Azt is elbírtuk, hogy két játékosunk megsérült, mert ahogyan ígértük, küzdöttünk, hajtottunk, mindent megtettünk. Egy lépésre vagyunk az álmunktól, egyszer már mi is megnyerhetnénk ezt a sorozatot" - nyilatkozta Lékai, aki négy gólt dobott.

Hozzátette, egy-egy apró momentum döntött, például az, hogy a lengyelek a meccs hajrájában emberelőnyben eladták a labdát, márpedig ilyen egy négyes döntőben ritkán fordul elő.

Sterbik Árpád, és a vállfájdalmakkal küzdő Nagy László sérüléséről, illetve a szlovén beálló Blaz Blagotinsek kiállításáról úgy vélekedett, azért alkotnak egy csapatot a veszprémiek, mert tizenhatan vannak a keretben, és aki beáll, megpróbálja a maximumot nyújtani bármilyen szituációban.

"Ehhez biztosan köze van annak is, hogy a tavaszi szezonunk így alakult, mentálisan és fizikálisan is most vagyunk a legjobb formában a szezonban. Remélem, holnap is mindent ki fogunk bírni" - mondta.

Lékai elárulta, körülbelül két másodperc gondolkodási ideje volt a meccsen, mert óriási volt az iram, mindkét csapat ment előre.

"Most elégedett vagyok, de ez semmit nem jelent, mert ha holnap kikapunk, akkor nem leszek elégedett ezzel az egésszel" - közölte.

David Davis elmondta, jól tudták, hogy kemény lesz a meccs, és a legvégéig küzdeniük kell, hiszen a Kielce remek csapat, kiejtette a Paris Saint-Germaint, és nagyszerű edzője van.

"Petar Nenadic úgy döntött, hogy az első félidőben még nem akar játszani, de a másodikban beáll majd. Amikor eljött a pillanat, ő frissességet tudott hozni a csapatba" - mondta a spanyol tréner a szerb irányítóról, aki 12 góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!