Férfi kézilabda BL - Szita Zoltán szerint megjósolhatatlan a négyes döntő kimenetele

Sport, 2022.06.17

A magyar válogatott "Kielce-verő" balátlövője, Szita Zoltán szerint megjósolhatatlan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjének kimenetele.

Az elődöntőben a Telekom Veszprém a lengyel Lomza Vive Kielcével találkozik szombaton 15.15-től. Utóbbi csapat legutóbb június 4-én lépett pályára, amikor 34-27-re kikapott a Szitát is foglalkoztató Orlen Wisla Plocktól a Lengyel Kupa döntőjében. A Plock 2011 után nyert ismét trófeát valamelyik hazai sorozatban, a Kielce remek sorozata 21 elsőség után szakadt meg.

A fináléban négy gólt szerzett magyar játékos elmondta, május 24-én bajnoki döntőnek beillő rangadót játszottak a Kielcével - és döntetlent követően hétméteresekkel kikaptak -, majd az Európa-liga négyes döntőjében szerepeltek, miközben legnagyobb riválisuk rápihenhetett a kupafináléra.

"Mi meccsekből érkeztünk, tehát egy sorozatban voltunk, a Kielce viszont nem, másrészt a vezetőedzője, Talant Dujshebaev eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon. Talán ezek is közrejátszottak a sikerünkben, hiszen neki komoly tekintélye van" - nyilatkozta az MTI-nek pénteken Szita.

Hozzátette, jó formában játszottak, bőven volt cserelehetőségük, vagyis Javier Sabaté vezetőedző forgathatta a csapatot, mindenki hozzátett a sikerhez és nagyon akartak. Azt nem tudta megmondani, minek köszönhetően lett ilyen nagy a különbség a javukra, de megjegyezte, hogy jól kijött a lépés számukra.

Szita 2019-ben igazolt Plockba, és tavaly májusban jelentették be, hogy idén nyáron a Pick Szegedhez szerződik. Következő csapata múlt szombaton - története során először - megvédte bajnoki címét a Telekom Veszprémmel szemben.

Mint elmondta, a biztos BL-indulás miatt örült a szegedi sikernek. Meglátása szerint a csapatok nagyon jó, szórakoztató és izgalmas mérkőzést játszottak a visszavágón, amely 30-29-es szegedi győzelemmel zárult idegenben.

A Veszprém-Kielce BL-elődöntő kapcsán a balátlövő közölte, nincs megérzése, mert egy négyes döntőben bármi megtörténhet, a pillanatnyi forma és a szerencse dönti el, melyik együttesnek jön ki a lépés. Megjegyezte, senki nem tudja megmondani, melyik a jobb, ha egy csapat némileg pihentebben érkezik, vagy ha meccsben van, de nem hiszi, hogy ez sokat számítana.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!