Férfi kézilabda BL - Talant Dujshebaev nyolcas döntőt javasol

Sport, 2020.04.04

Talant Dujshebaev, a lengyel PGE Vive Kielce vezetőedzője azt javasolja: négyes helyett nyolcas döntő zárja le az idényt a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda-válogatott - Talant Dujshebaev az új kapitány A szezon a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Az európai szövetség (EHF) később úgy döntött, hogy a negyeddöntőbe jutásért június elején játsszanak a csapatok, a negyeddöntőre június 22-28. között kerüljön sor, a kölni négyes döntőt pedig augusztus 22-23-án rendezzék.

Az új időpontok kihirdetése óta számos kritikát kapott az EHF, mivel július 1-jén sok játékos klubot vált, másrészt a legjobbaknak szinte egyáltalán nem lenne nyári szünete.

"Rendkívül nehéz lesz júniusban lejátszani a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is. Nem hozna reális eredményeket. Sokkal jobb lenne, ha a nyolcaddöntők után nyolcas döntőt rendeznének Kölnben. Ez lenne a legjobb megoldás, és biztosítaná a tisztességes játék feltételeit" - mondta Talant Dujshebaev, a lengyel bajnok Kielce vezetőedzője.

A negyeddöntőbe jutásért a MOL-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje, a Telekom Veszprém pedig a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével találkozik. A két magyar csapat azonos ágon van, vagyis továbbjutás esetén a nyolc között egymással játszanának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!