Férfi kézilabda Eb - Ancsin: az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt

Sport, 2022.01.14

A jobbátlövő Ancsin Gábor szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt a csütörtöki, amelyen nagy meglepetésre 31-28-ra kikapott Hollandiától a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Férfi kézilabda Eb - Magyarország - Hollandia "Borzalmasan rossz napja volt az egész csapatnak védekezésben és támadásban is. Nem működtünk csapatként és bár küzdöttünk, hajtottunk, de bután csináltuk. Az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt, a lehető legrosszabbkor" - mondta a Tatabánya átlövője a válogatott pénteki online sajtóbeszélgetésén.

Hozzátette: nem tudták végrehajtani, amit a szakmai stáb kért tőlük, de még nem tisztázódott, hogy miért. Mint elmondta, leírhatatlan volt a hangulat a szinte telt házas MVM Dome-ban, elképesztően nagy élmény volt pályára lépni, de nem gondolja, hogy a 20 ezer ember miatti nyomás fogott ki rajtuk.

"Nem is tudom, hány mérkőzésenként van ilyen, hogy egy csapatnak nem jön össze semmi" - jegyezte meg a 125-szörös válogatott Ancsin.

Mint elmondta, a történetük második Európa-bajnokságán szereplő hollandok nagyon kellemetlen csapatot alkotnak, játékosai nagyon gyorsak, teljesen más stílusban kézilabdáznak, mint a magyarok, de ezekre készültek is.

"Amint nagy nehezen össze tudtunk hozni egy gólt, könyörtelenül ránk rohantak és sokszor nem tudtunk visszarendeződni. Védekezésben apróságok hiányoztak, a hollandok gyakran a passzív jelzésig támadtak és szinte mindig találtak egy rést, egy lehetőséget" - elemezte a játékot az átlövő.

Hangsúlyozta, nagyon csalódottak voltak, de megbeszélték, hogy gyorsan túl kell tenniük magukat a történteken, mert bár nagy pofont kaptak, ez ébresztő jelleggel akár jókor is jöhet a későbbiekre nézve.

"Ha ilyen rossz játékkal is közel voltunk hozzájuk, akkor bízhatunk abban, hogy jön a papírforma, és több meglepetést nem fognak okozni. Persze, nekünk kár lenne erre figyelnünk" - szögezte le Ancsin. Hozzáfűzte, inkább a saját játékukra kell összpontosítaniuk.

A magyar együttes vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától Izlanddal találkozik a budapesti B csoportban. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

Hanusz Egon elárulta, hihetetlenül nagy élmény volt mindenkinek a csütörtök esti hangulat, hiszen egy magyar kézilabdázó életében ritkaság, hogy ennyi néző előtt játszhat. Megjegyezte, ennek pluszt kellett volna jelentenie, nem nyomást, de akkor sem tudták átlépni a saját árnyékukat, amikor adódott lehetőségük a felzárkózásra vagy az egyenlítésre.

A hollandokról elmondta, semmi meglepőt nem produkáltak, de kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, amely jó kézilabdát játszik. Egyelőre megjósolhatatlannak tartja, hogy szereznek-e még pontokat a hollandok, mert szerinte sokat kivett belőlük az első mérkőzés, ugyanis kevés cserével játszottak.

"Nem így terveztük az első mérkőzésünket a hazai Európa-bajnokságon, de sajnos így alakult. Mindenki nehezen tudott elaludni, sokat agyalt a meccsen, de megbeszéltük, hogy ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni, ezért gyorsan rendeznünk kell a gondolatainkat" - nyilatkozta a német TVB Stuttgart irányítója.

Szerinte pénteken a reggelinél már némileg jobb volt a hangulat, megpróbálnak csapatként átlendülni a történteken, igyekeznek a következő meccsre összpontosítani, azon pedig az első másodperctől tökéletesen koncentrálni és betartani, amit a szakmai stáb kér tőlük.

"Fontos, hogy élvezzük a játékot, mert ha görcsölünk, abból semmi jó nem sül ki, ezt már láthattuk" - közölte Hanusz, aki egy gólt lőtt csütörtökön.

A magyar együttes az előző Európa-bajnokságon kilencedik, a tavalyi világbajnokságon ötödik, az Eurokupában aranyérmes lett, az idei kontinenstornán pedig a legjobb nyolc közé kerülés a célja.
(MTI)

Címkék

Ancsin Gábor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!