Férfi kézilabda Eb - Chema Rodríguez: megérdemelte az ötödik helyet a magyar csapat

Sport, 2024.01.29

A szövetségi kapitány szerint megérdemelte az Európa-bajnoki ötödik helyet a magyar férfi kézilabda-válogatott, mert a játékosok keményen megdolgoztak érte.

Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia José María Rodríguez Vaquero az M4 Sport Kézilabda Magazin című műsorában hétfőn kiemelte a csapategységet, a családias hangulatot.

"Szerintem senki nem számított arra, hogy ezen a helyen fogunk végezni. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemlik a fiúk, mert egy hónapig keményen dolgoztak. Készen álltak arra, hogy harcoljanak" - fogalmazott a szakvezető.

A családias légkört illetően hangsúlyozta: számára ez a legfontosabb.

"Amikor néha ezt mondja valaki, akkor úgy gondoljuk, hogy ezek csak nagy szavak, de a mi helyzetünk nem ilyen. Mi tényleg család vagyunk minden tekintetben, ha nyertünk, ha veszítettünk, ha valaki bármilyen problémával szembesült, tényleg családként működtünk, mindig együtt voltunk, mindig segítettünk egymásnak. Számunkra ez az érzés nagyon fontos, hogy ha valami történik, akkor ott van egy csapattag, egy barát, aki segíteni fog" - jegyezte meg.

Chema Rodríguez szerint az egységesség azt is eredményezte, hogy az ellenfeleknek nagyon jól kellett játszaniuk ahhoz, hogy legyőzzék a magyar csapatot. Úgy látta, hogy a fiatalok beilleszkedtek, de a munka dandárját a tapasztaltabbak végezték el. Kérdésre válaszolva elmondta, az előrelépésben a legfontosabb az volt, hogy a korábbiakhoz képest a hozzáállás változott meg.

"A fiatalok egy új mentalitást, nagyon sok ambíciót is hoztak a csapatba. Az idősebbek látták, hogy jól kell teljesíteni, mindenkinek harcolnia kell azért, hogy bennmaradjon a válogatottban" - vélekedett.

Arra a felvetésre, hogy erősebbnek tartott ellenfeleket - például a norvég, a horvát és a spanyol válogatottat - sikerült megelőzni, úgy reagált: "a papír, az papír, de a végén bizonyítani kell a pályán".

Szerinte komoly riválisokat tudott legyőzni a magyar együttes, ilyen volt a csoportban a montenegrói, a szerb és az izlandi alakulat, vagy később horvát válogatott. Mint mondta, nem mindig tud egy csapat a legjobb formájában játszani, ez történt akkor, amikor az osztrákoktól egygólos vereséget szenvedett az együttes. A németeknek szerinte előnyt jelentett a hazai közönség, a franciákkal pedig nincsenek még egy szinten a magyarok.

"A végén megvertük a szlovénokat, pedig szerintem az ő válogatottjuk jobb" - folytatta.

A kapitány úgy véli, a válogatott sok mindenben előrelépett, fizikálisan és taktikai szempontból is, és az is fontos volt, hogy a korábbinál többen tudtak pályára lépni, mert ez magasabb szintet eredményezett. Kiemelte a kapusteljesítményeket és a jó védekezést, amit eleve fontosnak tartott, mert úgy voltak vele, ha szeretnének valamit elérni, akkor jobban kell védekezni.

"Fontos hogy sok taktikai elemünk legyen. Szerencsések vagyunk, mert taktikailag nagyon jó játékosaink vannak" - emelte még ki.

A nemzeti csapat két évvel ezelőtt, az előző kontinenstornán története legrosszabb eredményét produkálva 15. lett, ezúttal viszont fennállása legjobbját elérve végzett az ötödik helyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!