Férfi kézilabda Eb - Izland győzelemmel zárta a középdöntőt

Sport, 2022.01.26

Izland 34-24-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik, utolsó fordulójában, szerdán a budapesti MVM Dome-ban.

Férfi kézilabda Eb - Izland - Montenegró Az északi szigetország csapatának mindenképpen nyernie kellett, hogy életben tartsa reményét az elődöntőbe jutásra. Esélyeiket tovább növelte, hogy Aron Pálmarsson, Bjarki Már Elísson és Elvar Örn Jónsson számára véget ért a koronavírusos megbetegedés miatti karanténidőszak, így visszatérhettek a keretbe.

A remekül rajtoló izlandiak a 12. percben már 6-1-re vezettek, és ezt követően is nagy fölényben játszottak, így a szünet előtt 17-7-es előnyben voltak.

Montenegrónak már az első félidőben is volt egy 3-0-s sorozata, majd a második felvonás elején is nekirugaszkodott a felzárkózásnak Milos Vujovic vezérletével, aki korábban öt évig Tatabányán kézilabdázott. Csapata 16-21-ig jutott, ám ezután Ómar Ingi Magnússon és Bjarki Már Elísson góljaival biztossá tette sikerét az izlandi együttes.

Milos Vujovic 11, a Ferencváros irányítója, Bozo Andjelic hat gólig jutott. Magnusson szintén 11, Elísson nyolc találattal járult hozzá a sikerhez.

Az izlandiak elődöntőbe jutnak, ha az esti mérkőzésen a világbajnok Dánia legyőzi az olimpiai címvédő Franciaországot. Utóbbi csak akkor folytathatja a legjobb négy között, ha pontot szerez.


Eredmény, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport (Budapest): Izland-Montenegró 34-24 (17-8)

később: Horvátország-Hollandia 18.00 Dánia-Franciaország 20.30
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Izland - Montenegró Férfi kézilabda Eb - Izland - Montenegró Férfi kézilabda Eb - Izland - Montenegró Férfi kézilabda Eb - Izland - Montenegró
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!