Férfi kézilabda Eb - Izland megszerezte első középdöntős pontjait

Sport, 2024.01.22

Izland 35-30-ra legyőzte Horvátországot hétfőn az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportjában.

Férfi kézilabda Eb - Horvátország-Izland Az északi szigetország csapata az első pontjait szerezte a kölni középdöntőben.

A Szeged horvát balszélsője, Marin Jelinic - csapata legeredményesebbjeként - hat, klubtársa, a jobbszélső Mario Sostaric két gólt lőtt. A Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson - a mezőny legeredményesebb játékosaként - nyolc alkalommal talált be.


Eredmény, középdöntő, 3. forduló, I. csoport: Izland-Horvátország 35-30 (16-18)

később: Franciaország-Ausztria 18.00 (+FOTÓ) Németország-Magyarország 20.30 (+FOTÓ)


A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda Eb - Horvátország-Izland Férfi kézilabda Eb - Horvátország-Izland Férfi kézilabda Eb - Horvátország-Izland Férfi kézilabda Eb - Horvátország-Izland
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!