Férfi kézilabda Eb - Kentin Mahé: a legjobb négybe kerülés a francia válogatott célja

Sport, 2024.01.09

Kentin Mahé, a Telekom Veszprém francia válogatott kézilabdázójának elmondása szerint Franciaországnak a legjobb négy közé kerülés a célja a szerdán rajtoló férfi Európa-bajnokságon.

"Természetesen már a nyári olimpia is a szemünk előtt lebeg, de jelenleg sokkal kisebb rajtunk a nyomás, mivel már megvan a kvótánk a játékokra. Nem kell egy plusz tornán részt vennünk a szezon közepén és nem kell elsőként végeznünk az Európa-bajnokságon, hogy biztosítsuk a helyünket. Ez nagyon nagy előny, így teljes mértékben az Eb-re tudunk koncentrálni" - mondta az M4 Sportnak Mahé, aki azt is kiemelte, hogy a francia válogatottból csak néhányan mondhatják magukat kontinensbajnoknak, így igazán különleges nekik ez a viadal. Mindenki "éhezik a sikerre", mivel ez az egyik legnehezebben megnyerhető cím.

A franciák Észak-Macedóniával néznek szembe a nyitómérkőzésükön, Mahé szerint az eddig látott felkészülési mérkőzések és videóelemzések nem mutatták meg a riválisban rejlő potenciált. A 33 éves irányító hangsúlyozta: az első meccs mindig nehéz, mivel a csapatok még nem tudják, hogy mire számíthatnak egymástól, éppen ezért nagyon koncentráltak és szeretnének jól szerepelni, jó benyomást kelteni.

Mahé ezen felül arra számít, hogy akár rekordlétszámú néző is kilátogathat a kontinenstorna nyitómeccsére, ez azonban nem fogja megzavarni őket, mivel a játékosok már a bemelegítéstől kezdve koncentrált állapotban vannak és egyáltalán nem foglalkoznak azzal, mi történik a pályán kívül.

"Minden poszton komoly minőséget képviselünk, és különböző stílusú védekezést, illetve taktikát tudunk alkalmazni, emellett nagyon sok tapasztalt játékosunk van. Erős a védekezésünk és szeretünk megjátszani minden helyzetet, ez nem titok. Az egyike vagyunk a leggyorsabb csapatoknak, és sokkal többet támadunk másoknál" - emelte ki a francia válogatott erősségeit az olimpiai bajnok klasszis, majd hozzátette: ezzel együtt a lehető legjobb formájukat kell majd mutatniuk. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a franciák az utóbbi években szinte mindig beverekedték magukat az elődöntőbe, így most is a legjobb négy közé kerülés a cél. A kétszeres világbajnok Mahé 2018-ban tagja volt a bronzérmet nyert keretnek a kontinensviadalon, diadalmaskodnia viszont még nem sikerült a csapattal, amely 2014-ben volt legutóbb Európa-bajnok.

Klubjával kapcsolatban elmondta: ugyan már eldőlt, hogy nyáron távozik a Telekom Veszprémtől, de egyelőre nem szeretne számot vetni az ott töltött idővel, hiszen még pár hónapig ennek a csapatnak a tagjaként küzd a sikerekért. Elmondása szerint meglepte, hogy nem hosszabbított vele a klub, mert igazán jól érezte magát a családjával Veszprémben, ám most már egy új kihívásként tekint a helyzetre és a jövőre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!