Férfi kézilabda Eb - Ljubomir Vranjest menesztették a szlovénok

Sport, 2022.01.19

Ljubomir Vranjest szerdán menesztették a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon minden idők legrosszabb helyezését (16.) produkálta a csapat.

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb származású svéd edzővel, és egyetértettek abban, hogy változásra van szükség a nagy csalódást jelentő eredmény után. A szövetség elnöksége később rendkívüli ülést tartott, amelyen megvonta a bizalmat Vranjestől, akinek a szerződését közös megegyezéssel szüntetik meg.

A játékosként svéd színekben olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Ljubomir Vranjes 2017-ben és 2018-ban a Telekom Veszprém vezetőedzője és a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt. A klubcsapattal megnyerte a Magyar Kupát, a bajnoki döntőt viszont elveszítette a Pick Szegeddel szemben. A válogatottal a horvátországi Európa-bajnokságon 14. lett, ami a jelenleg is zajló kontinenstornán megszerzett 15. helyezésig a legrosszabb magyar szereplés volt.

A szlovénokkal két éve negyedik lett az Európa-bajnokságon, tavaly kilencedik a világbajnokságon. Az idei kontinenstornán Debrecenben legyőzték Észak-Macedóniát, viszont Montenegrótól és Dániától kikaptak, így nem jutottak tovább a középdöntőbe. A 16. helyezés a szlovénok legrosszabb pozíciója az Európa-bajnokságon.

Vranjes az újabb menesztése ellenére nem volt sokáig munka nélkül: a Mannheimer Morgen című lap értesülése helyesnek bizonyult, szerda este kinevezték a német élvonal 13. helyén álló Rhein-Neckar Löwen vezetőedzőjévé. Szerződése az idény végéig szól.

Jennifer Kettemann ügyvezető igazgató úgy nyilatkozott, nagyon örül, hogy sikerült megállapodniuk Vranjessel, akinek a szakértelme vitathatatlan, ráadásul remekül tudja motiválni a játékosokat.

A tréner kifejtette, tudja, hogy kihívásokkal teli helyzetbe kerül, de már nagyon várja, hogy munkába állhasson.

"Meggyőződésem, ha mindannyian összefogunk és keményen, csapatként dolgozunk, akkor sikeresek leszünk" - szögezte le.
(MTI)

Címkék

Ljubomir Vranjes
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!