Férfi kézilabda Európa-liga - A Balatonfüred ismét kikapott a Sportingtól

Sport, 2023.02.21

A portugál Sporting CP 31-25-re nyert a Balatonfüred vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének kilencedik fordulójában, kedden Veszprémben.

A BKSE november végén 35-32-es vereséget szenvedett Lisszabonban, a keddi meccset pedig annak tudatában várta, hogy már biztosan nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe.


Eredmény, csoportkör, 9. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-Sporting CP (portugál) 25-31 (13-16)
-----------------------------------------------------

lövések/gólok: 41/25, illetve 48/31

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/1

kiállítások: 6, illetve 10 perc


A magyar csapat keretéből Bősz Levente, Milan Gostovic, Határ Péter és Szöllősi Balázs hiányzott.

A házigazdák szinte az egész első félidőben remekül tartották magukat, kihasználták, hogy ellenfelük bár gyorsan játszott, de nem diktált extrém tempót. Több mint 15 percen keresztül felváltva estek a gólok, majd a Balatonfüred a 23. percben - első alkalommal - átvette a vezetést, mivel hatékony volt a visszarendeződése, támadásban pedig keveset hibázott. Egy ideig a cserejátékosok is jól teljesítettek hazai oldalon, de a játékrész utolsó öt perce rosszul sikerült, a Sporting egy 4-0-s sorozattal zárta az első felvonást, így a szünetben 16-13-as előnyben volt.

A második félidőben már hét perc után időt kért György László vezetőedző, és 19-14-es hátrányban létszámfölényes támadójátékra állította át csapatát. Ennek köszönhetően a helyzetek, a ziccerek megvoltak, ugyanakkor több volt a rontás is, mint az első félidőben. Andó Arián bravúros védései ellenére sem volt esélye a magyar csapatnak az egyenlítésre, mert bár támadásban újra hatékonnyá vált, védekezésben nem. Ettől függetlenül az utolsó tíz percben is jól tartották magukat a házigazdák, akik végül hat góllal kaptak ki.

Szűcs Bence öt, Stevan Sretenovic és Hornyák Péter négy-négy góllal, Andó Arián 13 védéssel zárt, a túloldalon Francisco da Costa kilenc alkalommal talált be, Leonel Macielnek pedig tíz hárítása volt.

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel csoportjuk ötödik helyén álló fürediek egy hét múlva a dán Skjern HB otthonában zárják szereplésüket a második számú európai kupasorozatban. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.


később: A csoport:
Montpellier HB (francia) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45 B csoport:
TM Benidorm (spanyol)-Ferencvárosi TC 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!