Férfi kézilabda Európa-liga - A Balatonfüred kikapott a csoportelső Nexétől

Sport, 2023.02.14

A Balatonfüred 31-28-ra kikapott a horvát RK Nexe csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, kedden Veszprémben.



Eredmény, csoportkör, 8. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-RK Nexe (horvát) 28-31 (14-16)
------------------------------------------------

lövések/gólok: 46/28, illetve 47/31

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2

kiállítások: 10, illetve 8 perc


A házigazdák keretéből Ág Bálint, Bősz Levente, Tóth Mihály, Milan Gostovic és Határ Péter hiányzott.

A fürediek Andó Arián bravúros védéseinek köszönhetően 13 percig remekül tartották magukat a csoportelső horvátokkal szemben, de a támadásban elkövetett hibákat a folytatásban rendre góllal büntette a Nexe (7-10). György László vezetőedző időkérését követően tovább nőtt a különbség, ezután azonban egy 3-0-s sorozattal sikerült visszazárkóznia mínusz egyre a BKSE-nek, amely ekkor valamivel kevesebbet hibázott.

A szünetben két találat volt a vendégek előnye, a negyvenedik percben viszont már öt, mivel a második félidő elején is pontosabban, hatékonyabban kézilabdáztak, elősorban támadásban. Hét perccel a vége előtt megint visszakapaszkodott kétgólos hátrányra a magyar csapat, ráadásul emberelőnybe került, ám ezt nem tudta kihasználni, és végül úgy kapott ki a horvátoktól, hogy egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen.

A hazaiaknál Stevan Sretenovic nyolc, Hornyák Péter hét, Szűcs Bence hat gólt lőtt, Andó Arián 14 lövést védett ki. A túloldalon Gianfranco Pribetic hét, Luka Moslavac hat, Marin Jelinic öt góllal járult hozzá a sikerhez.

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel csoportja ötödik helyén álló Balatonfüred egy hét múlva a portugál Sporting CP csapatát fogadja Veszprémben. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.


később:
B csoport: Ystads IF HF (svéd)-Ferencvárosi TC 18.45
A csoport: Kadetten Schaffhausen (svájci) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!