Férfi kézilabda Európa-liga - A Benficával szembeni vereséggel zárt a Veszprém

Sport, 2023.02.28

A Fejér B.Á.L.-Veszprém házigazdaként 35-26-ra kikapott a címvédő portugál SL Benficától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, kedden.

A magyar csapat egy győzelemmel és kilenc vereséggel csoportja utolsó helyén végzett. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.


Eredmény, csoportkör, 10. (utolsó) forduló, A csoport:
Fejér B.Á.L.-Veszprém - SL Benfica (portugál) 26-35 (14-17)
----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 52/26, illetve 46/35

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 10 perc


A házigazdák keretéből Podoba János, Éles Benedek, Kristóf Mátyás, Széles Ákos, Preszter Ákos és Pulay Gábor hiányzott. A vendégeknél - akiknek vezetőedzője José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - a súlyos szemsérüléssel küzdő Juhász Ádám, valamint a Szeged korábbi csapatkapitánya, a svéd Jonas Källman sem játszott.

A mérkőzésnek nem volt tétje, mivel a veszprémiek hatodik helye és kiesése, illetve a portugálok negyedik helyezése és továbbjutása is biztos volt az utolsó fordulót megelőzően. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar csapat remekül tartotta magát, sőt a 17. percben 12-10-re vezetett. A hazai hibákat nem mindig büntette góllal az ellenfél, sőt a Benficának is voltak rontásai. Gustavo Capdeville bravúros védéseire alapozva tartotta magát a vendégcsapat, mivel a védekezése sem volt tökéletes. A 19. percben következett a fordulat, az első félidőből hátralévő 11 percben a bakonyiak csupán egyszer találtak be, és a címvédő egy 6-1-es sorozat végén háromgólos előnyben volt a szünetben.

A második felvonást úgy kezdték a csapatok, ahogyan az elsőt befejezték, de 22-16-os hátrányból még visszakapaszkodott háromgólos hátrányra a Veszprém. A csereként beállt Sergey Hernández is jól védett a vendégeknél, akik a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, sőt a tízgólos különbségig is eljuthattak volna, ám ezt a magyar együttes megakadályozta. A hazaiak 26, a vendégek csak tizenegy kapura lövést rontottak a hatvan perc során.

Stranigg János hét, Vetési Bence négy góllal, Balogh Tibor három, Miklós Gergő két védéssel zárt. A túloldalon Petar Djordjic hétszer, Demis Grigoras öt alkalommal talált be, Gustavo Capdeville hét, Sergey Hernández 11 védést mutatott be.


később: C csoport: Skjern HB (dán)-Balatonfüredi KSE 18.45 B csoport: Ferencvárosi TC - SG Flensburg-Handewitt (német) 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!