Férfi kézilabda Európa-liga - A Ferencváros 12 góllal kikapott Flensburgban

Sport, 2022.12.13

A Ferencváros 42-30-ra kikapott a német Flensburg otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden.



Eredmény, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - Ferencvárosi TC 42-30 (23-15)
-----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 60/42, illetve 57/30

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2

kiállítások: 0, illetve 10 perc


A vendégek keretéből Lékai Máté és Bohács Sándor hiányzott.

A várakozásoknak megfelelően nagy volt a különbség a két csapat között, a Ferencváros csak négy percig (3-3) tudta tartani magát, utána a németek 10-4-re elléptek. Innentől kezdve megint igyekezett tartani a lépést a rendkívül gyorsan játszó Flensburggal az FTC, ennek ellenére a szünetben 23-15-re a hazaiak vezettek. A vendégek az első félidőben 13 lövést rontottak.

A második felvonásban a hazaiak teljesítményén látszott, hogy a Bundesliga következő fordulójában a THW Kiellel játszanak rangadót, ezt kihasználva a magyarok két 3-0-s periódust is produkáltak. Az ötvenedik percben már tíz gól volt a továbbra is fölényben játszó házigazdák előnye, és mivel egy 5-1-es sorozattal zárták a meccset, végül 12 találattal győztek.

A németeknél Johannes Golla kilenc gólt lőtt, Kevin Möller 14 védést mutatott be. A túloldalon Nagy Bence volt a legeredményesebb öt találattal, Győri Kristóf nyolc védéssel zárt.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik. A Fejér B.Á.L.-Veszprém egy győzelemmel és öt vereséggel, a Balatonfüred és a Ferencváros egyformán egy sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta az őszi szezont.


korábban:
A csoport: Tatran Presov (szlovák) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20 (12-11) C csoport: Balatonfüredi KSE-Alpla HC Hard (osztrák) 27-26 (13-15)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!