Férfi kézilabda Európa-liga - A Ferencváros döntetlent játszott a svéd bajnok otthonában

Sport, 2023.02.14

A Ferencváros 35-35-ös döntetlent játszott a svéd Ystads IF HF vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, kedden.



Eredmény, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Ystads IF HF (svéd)-Ferencvárosi TC 35-35 (19-18)
------------------------------------------------

lövések/gólok: 45/35, illetve 48/35

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/5

kiállítások: 10, illetve 10 perc


A vendégek keretéből Borbély Ádám, Pordán Bálint, Bujdosó Bendegúz, Ónodi-Jánoskúti Máté, Prainer Viktor, Jakub Mikita és Kovacsics Péter is hiányzott. Ennek ellenére kimondottan jól, hatékony védekezéssel kezdett az FTC, többször is vezetett két góllal, de a svéd bajnoki címvédő egyenlített, majd több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott, és ekkor - a meccs során először - átvette a vezetést. Nagy Bence átlövéseivel, majd Füzi Dániel találataival jól tartotta magát a fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázó Ferencváros, amely a szünetben csupán egygólos hátrányban volt.

A második félidőt is kiválóan, egy 4-1-es sorozattal kezdte a tartalékos FTC, de a folytatásban kisebb hullámvölgybe került, és egy 5-1-es szériával az Ystad fordított (28-26). Pásztor István vezetőedzőnek nem kellett időt kérnie, játékosai enélkül is rendezték soraikat, újra lendületbe kerültek, és egy 6-1-es széria végén már három találattal vezettek, kevesebb mint kilenc perccel a vége előtt.

Az Ystad nyitott védekezésre váltott, ráadásul a vendégek öt perccel a vége előtt elveszítették védelmük oszlopát, Debreczeni Dávidot, aki piros lapot kapott. A hajrában Lékai Máté elrontott egy lövést, a svédek egyenlítettek, majd Pásztor időkérése után Nagy Bence ismét betalált. Már csak 25 másodperc volt hátra, amikor a hazaiak is időt kértek, és öt másodperccel a vége előtt újfent egyenlítettek, ezzel beállították a végeredményt.

Nagy Bence 14, Lékai Máté hat góllal járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Anton Mansson és Linus Fernebrand is hat-hat alkalommal talált be.

A két győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel csoportja negyedik helyén álló Ferencváros egy hét múlva a spanyol TM Benidorm otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.


korábban:
C csoport: Balatonfüredi KSE-RK Nexe (horvát) 28-31 (14-16)

később:
A csoport: Kadetten Schaffhausen (svájci) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!