Férfi kézilabda Európa-liga - A Ferencváros három góllal kikapott Franciaországban

Sport, 2022.11.22

A Ferencváros 33-30-ra kikapott kedden a francia Pays d'Aix Université Club csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Pays d'Aix Université Club (francia)-Ferencvárosi TC 33-30 (14-17)
------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 58/33, illetve 45/30

gólok hétméteresből: 9/3, illetve 4/3

kiállítások: 4, illetve 6 perc


A vendégek keretéből Bohács Sándor és Lékai Máté is hiányzott, ennek ellenére a meccs elején tempóban és pontosságban is felvették a versenyt a franciákkal, sőt a találkozó első harmadában egy 6-1-es sorozatot produkáltak, így a 21. percben már 12-7-re vezettek. A kiváló védekezés mellé hatékony támadásbefejezések társultak, és bár a PAUC egy 4-1-es szériával felzárkózott, a sokkal hatékonyabban lövő Ferencváros a szünetben háromgólos előnyben volt.

A második félidő elején egy újabb 4-1-es sorozattal egyenlített a PAUC, ám Borbély Ádám két büntetővédésének is köszönhetően egy 3-0-s sorozattal ismét ellépett a magyar csapat. A házigazdák 38 perc után visszavették a vezetést, és egy 7-2-es sorozattal eldöntötték a meccset. Ekkor még több mint tíz perc volt hátra, de a franciák magabiztosan őrizték az előnyüket, és hat kihagyott büntetőjük ellenére győzni tudtak.

A hazaiaknál Matthieu Ong hét, Ian Tarrafeta hat, Juszuf Ben Ali öt gólt lőtt, a túloldalon Nagy Bence hat, Kovacsics Péter öt találattal, Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám három védéssel zárt.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló FTC egy hét múlva a spanyol Benidormot fogadja, a három vereséggel rendelkező Balatonfüred pedig a portugál Sporting CP otthonában lép pályára.


korábban:
C csoport: Balatonfüredi KSE-Skjern HB (dán) 28-31 (15-16)

később:
A csoport: SL Benfica (portugál) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!