Férfi kézilabda Európa-liga - Eperjesen veszített a Veszprém

Sport, 2022.12.13

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20-ra kikapott a szlovák Tatran Presov otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden.



Eredmény, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
Tatran Presov (szlovák) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20 (12-11) ------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 37/22, illetve 42/20

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/1

kiállítások: 4, illetve 6 perc


A vendégek keretéből Miklós Gergő, Fercsik Dániel, Kristóf Mátyás, Simon Machac és Széles Ákos hiányzott.

A szlovákok a meccs elején 4-1-re elléptek, és bár csakhamar fordítottak a magyar fiatalok, a 18. percben 7-5-re ismét a Tatran vezetett. Sokat hibáztak a vendégek, akik a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át, ezzel egyenlítettek, a szünetben viszont a hazaiak voltak egygólos előnyben.

A második felvonás elején újra megszerezte a vezetést a Veszprém, a 43. percben is jobban állt egy találattal, de a csereként beállt Marcos Colodeti bravúros védéseire alapozva a házigazdák egy 6-1-es sorozatot produkáltak. Magyar oldalon sok volt a labdaeladás, a csapat 11 percig nem talált be, így nem lehetett esélye a sikerre.

A vendégek legeredményesebb játékosa Stranigg János volt hat góllal, Balogh Tibor hétszer, Podoba János háromszor védett. A túloldalon Oliver Rábek nyolcszor talált be, Igor Csuprina 11, Marcos Colodeti három védéssel zárt.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik. A Veszprém egy győzelemmel és öt vereséggel, a Balatonfüred egy sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta az őszi szezont.


korábban:
C csoport: Balatonfüredi KSE-Alpla HC Hard (osztrák) 27-26 (13-15) később:
B csoport: Flensburg-Handewitt (német) - Ferencvárosi TC 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!