Férfi kézilabda Európa-liga - Hét meccs után sincs pontja a Tatabányának

Sport, 2021.02.16

A Grundfos Tatabánya 37-30-ra kikapott kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, D csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Grundfos Tatabánya KC 37-30 (20-13)
----------------------------------------------------------------


A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott. A hazaiaknál Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Romain Lagarde és Ilija Abutovic nem játszott.

Három és fél perc után már 3-0-ra vezetett a német csapat, ezért Vladan Matics tatabányai vezetőedző időt kért. Ezt követően Bartucz László védéseire alapozva egyenlítettek a vendégek, ám ismét egyre többet hibáztak támadásban, így nem sokáig tudták tartani a lépést a gyors ellenakciókat vezető Rhein-Neckar Löwennel. A magyar együttes csaknem tíz percig nem talált be, ezalatt 11-5-ös hátrányba került. Öt perccel az első félidő vége előtt már 15-7-re vezettek a házigazdák, és bár a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetig eldőlt a mérkőzés.

A második felvonás elején már tíz találat volt a különbség, Matics ismét időt kért. A Löwen a megnyugtató vezetés tudatában egyre többet cserélt, ám játékát egyre több hiba tarkította, ezt kihasználva a Tatabánya némileg felzárkózott (29-23). A hajrában a németek stabilizálták a különbséget, és a várt magabiztossággal győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt hét góllal, Hornyák Bence hatszor talált be, Bartucz László 12 lövést védett.

A hét mérkőzés után is pont nélkül álló Tatabánya csütörtökön Császár Gábor és Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában lép pályára, ahol az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!