Férfi kézilabda Európa-liga - Hetedszer veszített a Fejér B.Á.L.-Veszprém

Sport, 2023.02.14

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 38-32-re kikapott a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, kedden.



Eredmény, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
Kadetten Schaffhausen (svájci) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 38-32 (22-17)
--------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 50/38, illetve 54/32

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/3

kiállítások: 4, illetve 4 perc


A vendégek keretéből Fercsik Dániel, Podoba János, Preszter Ákos, Pulay Gábor és Stranigg János is hiányzott.

A 13. percig jól tartotta magát a magyar csapat, ezután 12-8-ra ellépett a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező svájci bajnok. A veszprémiek innen még felzárkóztak egygólos hátrányra, ám a folytatásban egy 6-1-es sorozattal megnyugtató előnyre tett szert a Kadetten, amely a szünetben 22-17-re vezetett.

A második félidőben jobban védekezett a magyar csapat, erre alapozva - a támadásban elkövetett hibái ellenére - felzárkózott mínusz négyre, de ennél közelebb nem tudott kerülni a hazaiakhoz, akik a hajrában magabiztosabbak voltak.

Éles Benedek nyolc, Szrnka Levente öt gólt szerzett, Miklós Gergő hét, Balogh Tibor két lövést védett. A házigazdáknál Odinn Thor Rikhardsson tíz, a korábbi magyar válogatott Bartók Donát két alkalommal talált be, Kristian Pilipovic 13 védéssel zárt.

Az egy győzelemmel és hét vereséggel csoportja hatodik negyedik helyén álló Veszprém egy hét múlva a francia Montpellier otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.


korábban:
B csoport: Ystads IF HF (svéd)-Ferencvárosi TC 35-35 (19-18)
C csoport: Balatonfüredi KSE-RK Nexe (horvát) 28-31 (14-16)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!